Utfordrende baneforhold på Frisk Arena i januar!

Postet av Frisk Fotball den 30. Des 2022

Kjære alle i Frisk Fotball

Håper alle har hatt en nydelig jul og ønsker dere alle et godt nytt år 😊

Banen vår på Frisk Arena er dessverre blitt til skøytebane etter vekslende værforhold. Men det er lysere tider i vente! Alt er nå klart til leverandøren av varmepumpene kan starte opp i uke 1. De vil kalibrere systemet i uke 1 og uke 2, og forventer full drift fra uke 3. Derfor må vi nok dessverre forberede oss på at det ikke er mulig å bruke banen i januar.

Akademiet: Vi er så heldig å få låne bane av vår naboklubb Holmen Fotball. Alle møter opp som vanlig på Frisk Arena, skifter og spiser der, så blir barna transportert til Holmen. De som har betalt transport fra Blakstad og Bondi, til Frisk Arena blir hentet som vanlig. Alle MÅ være på Frisk Arena senest 14:55, bussen går til Holmen 15:00. Barna må hentes av foreldre på Holmen kl 16:45

Treninger: Vi har leid tilgjengelig treningstid på Risenga Kunstgress. Vi legger ut oversikt til alle lagledere som må videreformidle til sitt lag ønske om treningstid.

Vinterliga: De lagene som deltar på vinterliga og skal spille kamper på Frisk Arena i januar må kontakte sekretariatet for vinterligaen og flytte kampene til Risenga kunstgress.

Beklager at det blir ekstra kjøring/henting på dere foreldre i januar, håper dette blir siste hinder og at banen er i full vinterdrift fra februar og mange år fremover 😊

Ønsker dere alle et riktig godt nytt år! Gleder oss til å se dere alle på klubbhuset og på banen fremover!
Fantastisk julegave til alle i Frisk Fotball!

Postet av Frisk Fotball den 7. Des 2022

Tidenes førjulsgave til alle i Frisk Fotball, endelig vårt eget klubbhus! Vi har startet delvis overtagelse av klubbhuset, men noe arbeid gjenstår før det er helt ferdig. Nå skal klubben innarbeide driftsrutiner og gleder oss til vi kan åpne for alle på nyåret :)


 

Varmepumpe bane:

Arbeidet med å koble sammen varmepumpene pågår for fullt. Det meste skal være klart i løpet av neste uke (uke 50), men da gjenstår kalibrering av systemet. Vi krysser fingrene for at leverandøren kan ferdigstille systemet ila desember slik at varmen er i gang første uka i januar. Dessverre er banen blitt litt hard å trene på nå, dette er heldigvis midlertidig. 

Dugnad:

Banen må brøytes slik at snø ikke blir liggende, uansett om undervarmen er i gang eller ikke. Derfor søker vi etter frivillige som ønsker å lære å kjøre vår hjullaster og kan hjelpe til med brøyting når det kommer snø.

På fredag førstkommende (9.des) kl 13 skal vi flytte noe av møbler og utstyr fra brakka og inn i klubbhuset. Noen som kan hjelpe til?Klubbhuset-fortsatt en byggeplass

Postet av Frisk Fotball den 14. Nov 2022

Kjære alle medlemmer, foreldre og alle som er engasjert i Frisk Fotball. Vi skjønner at dere er spente på å få se innvendig i klubbhuset. Vi trenger masse hjelp av dere alle når vi overtar bygget om 3 uker i forbindelse med planlegging av drift, drift kiosk, skru møbler, innkjøp til kiosk, drift av e-sport etc. 

Men frem til vi overtar er det ikke lov å gå inn i klubbhuset uten tillatelse fra byggeleder. I helgen var det flere som hadde gått inn i bygget og det er ikke lov. Det er fortsatt en avstengt byggeplass hvor Asker Entreprenør har ansvaret. Smør dere med litt tålmodighet, om 3 uker passerer vi målstreken 😊
Opprykk for A-laget til Frisk Fotball!

Postet av Frisk Fotball den 31. Okt 2022

Etter en strålende sesong klarte omsider A-laget å gjennomføre målet for året. Det ble en solid 2. plass, og dermed opprykk til 7 divisjon!

Med Espen Røisland som spiller, trener, lagleder, rekrutteringsansvarlig og motivator er målet for neste år vil bli å rykke opp ytterligere en divisjon. Dermed får Frisk Fotball et godt tilbud til spillerne som ønsker å spille fotball på seniornivå. 

Tusen takk til spillere og alle som har bidratt til A-laget i år, gleder oss til å følge dere til neste sesong :)


Gratulere med UEFA B- lisens

Postet av Frisk Fotball den 24. Okt 2022


I sportsplanen til Frisk fotball er det krav til at våre ungdomstrenere (fra 13 år) skal ha UEFA-B utdanning. Derfor er vi både stolte og glade for at våre to ansatte-trenere, Sander (Gurrik) og Tom (Klein Obbink), har fått tildelt sine UEFA B- lisenser. I tillegg vil Ketil Lindseth, trener for G2010, ha fullført sin lisens i desember d.å. 

Daglig leder, Cecilie Nordby, er sier at klubben har brukt en god del ressurser på å utdanne trenere, og at man vil fortsette med denne ressursbruken i 2023. 

- Det er et ledd i vår satsing for å klare å gi barna og ungdommene et bedre aktivitetstilbud i klubben. Vi vet at det er en sammenheng mellom høy trenerkompetanse, og det å kunne gi barna gode kvalitative treningsøkter. Klarer vi å gi gode treningsøkter, så reduserer vi frafallet, beholder barna og lenger i fotballen og vi får bedre fotballspillere. 

Hun understreker også at det for foreldretrenere i barnefotballen er viktig å ta grasrottrenerkurset (UEFA C-lisens).

- vi har også utdannet mange ungdomstrener, og en del foreldretrenere i år innenfor UEFA C- modulen. Styret har i vedtaket til sportsplan sagt at vi skal ha som krav at barnefotballtrenerne i klubben (på sikt) skal minimum ha C-lisens. Derfor tilbyr vi kurs gjennom hele året, og vil fortsette med det. 

Cecilie sier at klubben ser resultater av kompetansearbeidet allerede.

- Vi får tilbakemeldinger fra både foreldre, barn og ungdommer om at øktene blir mer spennende , og utbytte man får av å være med på treninger og kamp blir enda bedre. 

 Klubblederen har likevel en henstilling til foreldrene på slutten av året

- Jeg kunne gjerne tenkte meg at det var enda flere foreldre som tok trenerutdanning. Jeg vet at det krever mye tid å være frivillig pappa eller mamma, men vi ser at utdanningen er til glede både for trenerne og barna. Så min henstilling er at enda flere melder seg på kurs til neste år. Da kan vi som klubb tilby bedre treninger, og vi klarer å skape enda mer aktivitet, sier hun med et stor smil. Viktig informasjon til medlemmer av Frisk Fotball

Postet av Frisk Fotball den 9. Sep 2022

God fredag alle medlemmer av Frisk Asker Fotball. Viktig å lese og etterleve presisering fra styret. Ta kontakt om dere har spørsmål:


Spill og trening for én klubb

Frisk Asker fotball følger FIFAs grunnprinsipper om spill og trening for én klubb. Dette innebærer at man som medlem i Frisk Asker Fotball ikke kan trene eller spille kamper for andre klubber enn Frisk Asker Fotball.

Regelen er ufravikelig, med mindre man har skriftlig godkjenning fra klubbens styre, eller fra personer med mandat fra Styret til utstedelse av slik godkjenning, til å prøvespille for en annen klubb. Da innenfor de rammer som definerer prøvespill i den gjeldende godkjenningen. For eksempel tillatelse til å delta på én eller to treninger med en annen klubb innenfor et gitt tidsrom.

Vedvarende brudd på regelverket vil dessverre måtte få konsekvenser for både de med tillitsverv i klubben, og barna som spiller for andre klubber. Man kan kun trene og spille for en klubb, med mindre styret har godkjent noe annet.

Et annet poeng foreldre som lar barna sine trene og spille for to klubber må være oppmerksom på, er at forsikringen man har som medlem i en klubb, ikke gjelder når barn spiller for andre klubber enn den de er medlem i.

Årsaken til at denne presiseringen kommer nå, er at Styret er gjort oppmerksom på at det er barn med medlemskap i Frisk Asker Fotball som også trener/spiller med andre klubber. Vi forstår at dette er gjort i beste mening og uten tilstrekkelig med kunnskap om FIFAs regelverk og vår praktisering av dette. Samtidig ber vi om at dette opphører med umiddelbar virkning og at barna fremover kun spiller for, og trener med, én klubb.


Styret i Frisk Asker Fotball
Høstferiecamp Frisk Fotball

Postet av Frisk Fotball den 8. Sep 2022

Velkommen til camp i høstferien på Frisk Arena for alle barn født 2009-2016! Etter sommerens suksess med 2 uker sommerskole sjekker vi interessen for fotballaktiviteter i høstferien mandag-onsdag uke 40.

For påmelding trykk her

Påmeldingsfrist søndag 25.september. Håper vi sees :)

Hilsen Sander, Tom og Cecilie
Askers beste angrepslag?

Postet av Frisk Fotball den 29. Aug 2022


Frisk Fotballs A-lag har snart slettet alle rekorder som er å slette i klubbens historie. De er etter hvert blitt en svært fryktet motstander i 8.divisjon, og spiller Askers(?) mest underholdende angrepsfotball for tiden. Etter å ha sablet ned Østlandskameratene med rekordssiffrene12-2 (klubbrekord har redaksjonen blitt fortalt), og Jardar hele 4-1 i de to siste seriekampene, så sprinter Frisk-gjengen bokstavelig talt mot opprykk. 

Det er en gruppe med svært ivrige og entusiastiske menn (og gutter), som har funnet stor glede i å møtes en til to ganger i uken for å trene. Troppen består nå av 35 spillere, og de trener en til to ganger i uken, og smilene og latteren er lett å spore når de møtes.  Slik det ligger an nå, så blir det opprykk til høsten, og enda bedre motstand til neste år. 

Seniorsatsingen har ikke vært prioritert i Frisk Fotball, men nå lover sportssjef Tom O. Klein at det skal satses på A-laget, også framover. Lokalbefolkningen og klubbentusiastene går en svært spennende tid i møte, med andre ord. 

- vi har ambisjoner om å i første omgang rykke opp til 6.divisjon, så får vi ta det derfra, sier trener og primus motor Espen Røisland.  

Espen Røisland har vært avgjørende for at A-laget når både spiller Asker kommunes mest underholdende fotball, og at så mange spillere ønsker seg til klubben.

- Espen er helt unik, og har både nese for talenter og for rekruttering, sier daglig leder i Frisk fotball, Cecilie Nordby. Hun legger til at det er sjelden man finner så mye energi og engasjement hos en person, og som samtidig ønsker å bruke så mye tid på å skape aktivitet og engasjement hos både voksne og barn. 

- Espen er svært viktig både for A-laget og klubben. Jeg kan ikke få prisgitt han nok, sier Cecilie, med et stort smil.  

På A-laget finner du mange flotte personligheter, og noen er mer kjente fotballfjes enn andre. Den store stjernen (red. anm, ikke avklart begrepsbruk med spilleren selv ) , og kapteinen på laget, er Jan Banan Halbrendt Tømmernes, tidligere seriemester med Stabæk, og spilte i en rekke toppklubber i Norge. Tømmernes banket inn hele 8 (!!) mål mot Østlandskameratene. I tillegg finner vi talenter som juniorspiller Ludvig Karsten- Himberg, som har dominert stort i de kampene han har deltatt.   

- vi har helt klart ambisjoner om å etablere et godt A-lag, sier sportssjef Tom O. Klein, i Frisk Fotball.

- Vi kommer til å bruke mye større ressurser på ungdomssatsingen vår i årene som kommer, og for å kunne ha et sammenhengende godt tilbud til de ulike ungdomsklassene, ønsker vi å etter hvert kunne tilby et spennende og attraktivt tilbud på A-lagsnivå. Derfor vil vi bruke mer ressurser også på A-laget i tiden framover. Hva som er ambisjonene vil jeg ikke si så mye om nå, men det er vel lov for en sportssjef å drømme om enda mer enn 6.divisjon?  sier Klein, litt lurt og smilende,  i en sluttkommentar.

Neste kamp for våre gutter er mot Bislett, før Oldenborg 2 dernest står for tur. For de som ønsker å følge Frisk Fotballs ferd mot 7.divisjon, så ligger kampoppsettet ute på nettsidene til NFF.

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=187243 

Tidenes skrell utløst av Frisk Fotball G2009?

Postet av Frisk Fotball den 25. Aug 2022

På bildet, fra høyre: Ludvik Karsten (ass. Trainer), Jacob Phelps, Casper Mangseth, Mahamed Said, Christian Hanevold (2010), Ola Lund, Zelius Torjesen, Alton Mehmeti, Henrik Naterstad, Samaale Ali, Valton Mehmeti, Adrian Ekjord, August Gudmundson, Guttorm Ingebretsen, Tom Klein Obbink (trainer/coach), Per Gudmundson (ass. Trainer)

Ikke på bilde, men en del av laget: Nikolas Ryen, Eirik, Gylland, Filip Nystuen, Herman Storbraaten, Isac Åsland, Jonas Eien, Sivert Stalheim, Olav Eien (ass. Trainer), Morten Ryen (ass. Trainer), Bjørn Stalheim (oppman)

I det som må være den mest forrykende fotballmatchen for et Frisk-lag denne sesongen , gjennomførte Frisk Fotballs 2009-lag OBOS-cupens store skrell: en 2-1 seier over et hardtsatsende Stabæk (etter ektraomganger). Nå venter kvartfinale for kameratgjengen fra Frisk. 

- For dette laget er ingen ting umulig, sier sportssjef og lagets trener, Tom Klein Obbink. 

Stabæk hadde akkurat vunnet 1.divisjon, og derfor var det stor spenningen knyttet til kampen, blant både lagledelse og spillere. Dette var virkelig Davids kamp mot Goliat, i vår region. 

- Stabæk har større ressurser enn vår lille klubb, men i denne kampen viste vi at vi med lagånd, mye trening og målrettede utøvere, også kan konkurrere med de beste spillerne i landet, sier assisterende trener Ludvik Karsten. 

Stabæk tok noe oppskriftsmessige ledelsen 1-0, og verre skulle det bli. Noen minutter ut i andre omgang fikk Frisk et rødt kort, etter at dommeren mente en av våre spillere dro ned Stabæks spiller alene mot vår keeper. Selv om det ble protestert, ble dommerens beslutning stående. Imidlertid tente dette tydeligvis våre gutter. 

Minutter senere kommer Valton gjennom alene mot keeper, og skårer. Det står 1-1, og Stabæks gutter virker lettere rystet. 

Fra nå og ut, tar Frisk fullstendig over spillet, til tross for at vi spiller 8 mot 9  (mot et av landets beste 2009-lag, red. anm.). Kampen går til ekstraomganger, og til større og større jubel og summing fra våre supportere, fortsetter våre gutter å male istykker Bærums-gutta. 

10 minutter før slutt skjer det: Zelius drar av et par mann og spiller til Henrik, og fra en nesten umulig vinkel skårer Henrik sesongen mål (?). Sensasjonen er et faktum. Stabæk klarer aldri å komme seg over sjokket, oransje hardtsatsende Frisk-gutter som feier over de blå. 

Det blir ikke flere mål, og dommeren blåser endelig av kampen. Vi er videre til kvartfinalen i cupen. 

Dette er en skrell som blir lagt merke til langt ut over Askers grenser, det skal være sikkert, sier sportssjef Tom Klein Obbink. 
Oppstart akademiet mandag 15.august!

Postet av Frisk Fotball den 14. Aug 2022

Etter en flott sommer og 2 fantastiske uker med 200 deltagere på sommerskolen, er vi nå klare for akademistart! Første akademidag er allerede i morgen, mandag 15.august. Sander tar over rollen som leder for akademiet, men Tom kommer til å være trener på akademiet sammen med Sander. Husk at jentene deltar gratis på akademiet i august! 

For info og påmelding: https://www.superinvite.no/#/invitation/e206926bfa7f09f2f95034e570aea982

Noen minner fra 2 fantastiske uker med sommerskole (vi drev mest med fotball selv om det ikke ser slik ut på bildene ;) ): Grasrottrener, delkurs 1

Postet av Frisk Fotball den 4. Aug 2022

Det er igjen klart for grasrottrenerkurs! Kenneth og Ole fra NFF kommer 3 ettermiddager for å holde grasrottrener, delkurs 1. Vi har denne gangen valgt å legge det til 3 ettermiddager slik at vi unngår helgekurs. Det er veldig ønskelig at alle foreldretrenere i Frisk Fotball tar delkurs 1 og 2. Vet at alle har en stressende hverdag, men håper dere har mulighet til å delta på dette kurset :) For ungdommer som ønsker å jobbe i Frisk Fotball er kurset obligatorisk. 

Teoridelen holdes på brakka, og den praktiske delen på kunstgresset, Frisk Arena

Kursdager: 22.aug, 25.aug og 29.aug kl 18:00-21:30

Oppmøte: Brakka, Frisk Arena

Påmelding: https://club.spond.com/landing/courses/friskasker/CF211E9F2289405BB047E328842239EE 

Velkommen til kurs!
Frisk Fotball Akademi sesongen 2022/2023

Postet av Frisk Fotball den 2. Aug 2022

ENDELIG er det klart for påmelding til Frisk Fotball Akademi! Vi forsetter fremgangen og satsningen på akademiet, og har ansatt Sander Gurrik (https://www.friskfotball.no/blog/post/201384/ny-akademisjef-for-sesongen-202223?ispage=true) som sjef for akademiet. Sammen med Tom vil dette styrke treningsteamet for akademiet og klubben betraktelig. Etter jul flytter vi oppholdsrom fra brakkeløsningen til vårt nye, fantastiske klubbhus:) Vi gleder oss enormt til sesongstart og akademistart! 

Meld dere på, akademistart mandag 15.august.

Påmelding til akademiet: https://www.superinvite.no/#/invitation/e206926bfa7f09f2f95034e570aea982Ny akademisjef for sesongen 2022/23

Postet av Frisk Fotball den 1. Aug 2022

1.august startet klubbens nye akademisjef, Sander Gurrik, i sin jobb. Han kommer fra tilsvarende jobb i FK Donn. Sander er opprinnelig fra Drammen og flytter fra Kristiansand og til barndomstrakter for å kunne bruke dagene sine på Frisk Arena. Formålet med den nyopprettede stillingen er blant annet at sportssjef Tom Obblink Klein skal kunne bruke mer tid på lag,  utvikle trenerne og det fotballfaglige fundamentet i klubben ytterligere. Frisks redaksjon har vært så heldig å få en kjapp sommerprat med Sander på hans første arbeidsdag, og er som alle andre spent på hvorfor han har valgt å begynne i vår klubb.  

Navn: Sander Gurrvik

Alder: 27 år (snart 28)

Aktuell: Nytilsatt Akademisjef

Favorittklubb: Liverpool FC (red.anm: en bra mann med andre ord)

Trenerfavoritt: Jurgen Klopp

Bakgrunn: Master Idrettsvitenskap og prestasjonsutvikling innen fotball (Lektor). Trent G16 og G18 i FK Donn. Ansvarlig for Akademi og SFO i FK Donn. UEFA- B (ferdig oktober 2022). Fysisk tester Starts A-lag.

 

Sander, en mann med din imponerende bakgrunn og utdanning, hvorfor velger du å begynne i Frisk Fotball?

 • Takk for en så hyggelig introduksjon. Jo, jeg synes det er en veldig spennende klubb. Det er mye som skjer her og det er et veldig bra «trykk i klubben.» Jeg liker også treningsfilosofien og folkene her. De er flinke og har barna i fokus. Det liker jeg. Det appellerer derfor veldig til utdanningen min, og jeg har jo jobbet i 2.5 år med dette i Donn. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet. 

Hva er det viktigste når du når får ansvaret for Akademiet?

 • Jeg ser at Tom og co. har gjort en veldig god jobb, og den skal jeg videreføre, og kanskje ta med meg noen nye tanker fra der jeg kommer fra. I Fotball er det viktig å hele tiden være utvikling og se etter ny kunnskap. 

Hva betyr det i praksis for de som kommer på akademiet i høst?

 • Vi skal fortsette å satse mye på lek og utvikling av ferdigheter, med og uten ball. Jeg vil fortsette linjen med mye individuell ballkontakt for de minste og gradvis øke mengden med spill og ferdighetsutvikling knyttet til valg (hva gjør du når du får ballen, og når du ikke har ballen) etter hvert som de blir eldre. Det vil si mye av det som Tom allerede har vektlagt, en mot en, to mot to. Det er disse tingene vi også jobbet med i Donn, og som jeg ser at for eksempel en toppklubb om Start også vektlegger på sitt Akademi. 

Hva tenker du i forhold til ungdomssatsingen og de som vil trene litt ekstra?

 • Jeg tenker at det er veldig bra at klubben har bestemt at Akademi+ går fra å være en forsøksordning til å bli en permanent satsing, og at fra og med i høst så innlemmes 2012 også i pluss-akademiet. Jeg mener at de eldste barna og ungdommene som er modne for å bli stilt litt høyere krav til, skal ha et tilbud om dette også i en klubb som vår. Ellers er min erfaring at de forsvinner til andre klubber. 

Skal du trene noen lag i klubben?

 • Det skal jeg. Men, jeg vet ikke hvilke. Det er det Cecilie som bestemmer. 

Til slutt, har du noen tips til de barna og ungdommene som er glad i fotball og ønsker å bli enda bedre?

 • Dra på løkka, og ha det gøy. 

 

Det er ingen tvil om at det er en svært motivert og kunnskapsrik trener som har hatt sin første arbeidsdag på Frisk-brakka. Som alltid, så oppfordrer vi alle foreldre, trenere og lagledere til å slå av en prat når de møter Sander. Som alle sikkert har erfart; i en klubb går alt så mye bedre når man er på hils med hverandre. Påminnelse, Frisk Fotball Sommerskole i uke 32

Postet av Frisk Fotball den 27. Jul 2022

Håper alle nyter ferie og late fridager! Vi gjentar suksessen fra uke 25 og arrangerer sommerskole i uke 32 på Frisk Arena. Siste frist for påmelding er søndag førstkommende kl 23. Ved påmelding etter utgått frist kommer et gebyr på 250kr i tillegg til påmeldingsprisen. Vi gleder oss til oppstart, blir godt å komme i gang etter lang sommerferie :)

For påmelding: 

https://www.friskfotball.no/events/p/1000067114/frisk-asker-fotballskole-uke-32 Påminnelse Frisk Fotball Sommerskole uke 25

Postet av Frisk Fotball den 8. Jun 2022

Husk, siste frist for å melde på Frisk Fotball Sommerskole er søndag førstkommende, 12.juni. 

Påmelding i link under! Håper vi sees :)

https://www.friskfotball.no/events/p/1000067107/frisk-asker-fotballskole-uke-25Frisk Fotball sommerskole uke 25

Postet av Frisk Fotball den 31. Mai 2022

Velkommen til den mest lærerike og artigste sommerskolen i Asker!

Sommerskolen fylles opp, vær rask til å melde på om du vil sikre plass til ditt barn!

Frisk Fotball sine flotte ungdommer har i dag vært samlet for å planlegge sommerskolen. I tillegg til godt fotballfaglig opplegg vil det bli boblefotball, mesternes mester, fysøkter, fotballgolf  og andre alderstilpassede aktiviteter. 

Barna vil bli delt opp i grupper utfra alder, og er for jenter og gutter født 2015-2009

Påmeldingsfrist: søndag 12.juni

For påmelding: https://www.friskfotball.no/events/p/1000067107/frisk-asker-fotballskole-uke-25


Snart sommerferie og sommerfotball!Klubbhus under oppføring, regler for byggeplassen

Postet av Frisk Fotball den 24. Mai 2022

Kanskje ikke så mye som minner om klubbhus enda, men vi er i gang! I desember skal det stå klart og vi gleder oss stort til å endelig få et eget sted :) Men byggeplass og aktive barn er ikke den beste kombinasjonen, og vi ønsker ikke at noen blir skadet. Derfor trenger vi hjelp av foreldre og trenere å minne barna på følgende regler:

 • Bruk inngangen til venstre for banen. I enkelte perioder må vi bruke inngangen langs banen, nærmest sjøen. 
 • Hvis en ball havner innenfor gjerdene til anleggsområdet er det ikke mulighet til å hente ballen. Vi får de tilbake dagen etter når anleggsarbeiderne er tilbake på jobb.
 • Barn eller voksne har ALDRI lov å bevege seg inne på anleggsområdet.

Det er dette vi har i vente :)
BB: Bestefar og Banemester

Postet av Frisk Fotball den 16. Mai 2022


Klubben vår får stadig nye fjes og mennesker som gjør en fantastisk jobb. En av de nye klippene vi har fått på plass er en blid og trivelig farfar, som har hjertet sitt både til klubben og fotballen. 

Men, det som betyr aller mest er barnebarnet Max, som spiller på gutter 2010-laget. Terje Hansen har tatt jobben med å være banemester og altmuligmann på det nye Frisk Arena-anlegget. 

Treffer du på Terje, så si gjerne hei og slå av en prat. Det kan undertegnede si at alltid gjør deg i litt bedre humør. 

Navn: Terje Hansen

Alder: 64 år

Aktuell: Nytilsatt banemester og altmuligmann på Frisk Arena

Favorittklubb (utenom Frisk Fotball): Chelsea FC

Favorittspiller: Max Bastøe- Hansen (barnebarn som spiller på G2010)


Velkommen til klubben Terje. Du trengs. Det kan jeg si på vegne av alle oss trenere, lagledere og tillitsvalgte. Så vi er kjempeglade for å ha deg her.  Jeg vil starte med det opplagte spørsmålet: hvorfor har du tatt jobben som banemester i Frisk Fotball?

Takk. Jo, jeg er glad for å få jobbe her. Jeg er jo her fordi Michael er her (sønn og trener på G2010) og Max, så klart. Men, jeg er jo veldig glad i folk. Og jeg liker folkene i klubben. Jeg trives med å være her å hjelpe til. 

Jeg har jo snakket med deg en del opp gjennom årene, Terje. Du er jo en trofast supporter av det laget jeg trener. Er det riktig observert av meg når jeg sier du er en fotballidiot? Jeg er jo det selv, så, som man sier; tyven kjenner tyven.

nja.....tja....jo....jeg er vel det (Terje smiler lurt og ser litt beskjemt ut.) Jo, jeg er det. Jeg har jo fulgt barna mine på fotball, da Michael spilte så så jeg vel det meste. Nå er det Max jeg følger opp. 

Hva blir jobben din i klubben?

jeg skal slådde banen, være en vaktmester. Følge opp det som er av praktiske oppgaver å hjelpe Cecilie (daglig leder), når hun trenger det. 

Hva er det beste med fotball?

Nei, det er jo Max. Han og barnebarna betyr jo alt for meg. Det er jo sånn det er å bli farfar. Alt annet blir mindre viktig. Og så er det jo så gøy å se kamper med barna. Hele laget, hvordan de blir bedre og bedre.  

Ryktene skal ha det til at du er den har flest kamper på G2010. Stemmer det?

Er vel ikke langt unna det, nei (sier han og ler godt). Jo, jeg har vel sett det meste av kamper siden de begynte å spille fotball da de var 6 år. Så, jeg har mange kamper, det har jeg. (undertegnede kan legge til at han har vært på samtlige kamper)

Er det noe du vil legge til overfor barn, foreldre og andre som bruker anlegget nå som du har sjansen?

Vi må ta vare på anlegget. Det er så mye dritt på banen, som ikke burde vært der. Snus, mat, klær og papir. Rydd opp etter dere. Vi eier dette sammen. Vi må derfor passe på det sammen.


Terje Hansen er ingen streng bestefar eller banemester, det er jeg helt sikker på. Men, han blir ganske irritert når han forteller om alt som vi som bruker banen slenger fra oss på matta. Så, vi må bli flinkere til rydde etter oss, det tjener vi alle på. 

Til alle dere som møter Terje, slå gjerne av en prat og en kaffe. Det vet jeg han setter pris på. 

Gratulere til Terje med å være klubbens første offisielle banemester.

 

 

Frisk Fotballs vårcup lørdag 14.mai!

Postet av Frisk Fotball den 6. Mai 2022

Frisk Fotball inviterer alle barn, søsken, foreldre og besteforeldre til superlørdag og interntunering lørdag 14.mai! 

Det vil bli internkamper, salg av hamburgere, pølser, kaffe og kaker. Vi selger utgått klubbtøy til svært reduserte priser. I tillegg vil vi presentere det nye klubbhuset som har byggestart mandag 9.mai.

Tidspunkt og antall kamper vil variere utfra antall påmeldte. 

Fint om dere melder på så rast som mulig, og innen torsdag 12.mai. Barna blir fordelt på lag av Tom utfra antall påmeldte. 

Velkommen til en fantastisk fotballdag på vår nydelige arena. Vi gleder oss til å se dere alle 😊

Påmelding: https://club.spond.com/landing/courses/friskasker/1EE7753BE4DE4C9A9DAF930939E00B78
40% på Frisk klubbtøy denne uken!

Postet av Frisk Fotball den 25. Apr 2022

Nå som sesongen har startet er det sikkert mange som har oppdaget at det er på tide å fylle opp Frisk-garderoben! Vi ønsker at alle spillere møter opp til trening og kamp i  Frisk Fotball sine offisielle ovetrekksdrakter, jakke, bukse, shorts og riktige strømper.  Dette først og fremst av hensyn til lagfølelse. Å komme likt uniformert på kamper gir en helt egen stolthet og bygger lag og klubbfølelse. 

Denne uken er det 40% på klubbtøy. Er dere usikker på hvilken størrelse dere trenger er Tore å finne på brakka på Frisk Arena med hele kolleksjonen følgende tider denne uken:

 • Tirsdag 17-20
 • Onsdag 17-20
 • Torsdag 17-20
 • Lørdag 10-13

Dere kan også bestille direkte i nettbutikken: 

https://klubbprofil.no/butikk/din-klubb/frisk-asker-1

Alle priser er med 40% rabatt på alt klubbtøy inkludert trykk

Det blir en gratis kopp kaffe til de som handler klubbtøy på brakka denne uken :)Jenteakademi- fantastisk oppstart!

Postet av Frisk Fotball den 20. Apr 2022

5.april var startskuddet for jenteakademiet, og etter en liten påskeferie var det klart for andre runde med akademi denne uken. Og for en fantastisk oppstart! Det er utrolig hyggelig å være sammen med en så fin jentegjeng. Denne uken har de lagd tomatsuppe, dekket på bordet og ryddet av. Menyen for neste uke er allerede planlagt av jentene selv :) Reinhardt og Siri stod klar på feltet med et strålende treningsopplegg når alle var mette og fornøyde :) 

Hele 17 jenter deltar på akademiet nå, og vi har plass til flere! 

Påmelding til jenteakademiet:

https://www.deltager.no/arrangement/eventsetup.aspx?id=375438Frisk Fotballskole for jenter og gutter født 2016 og 2017

Postet av Frisk Fotball den 7. Apr 2022

Frisk fotball gjentar suksessen fra i fjor og starter opp fotballskolen igjen. Våre dyktige ungdomstrenere er klare for å ta imot fotballglade barn :)

Alle nye medlemmer trener gratis ut april!

Hvem: jenter og gutter født 2016 og 2017

Hvor: Frisk Arena, Konglungveien 401

Når: Lørdager kl 9-10, oppstart 9.april. Det blir ikke fotballskole påskeaften

Påmelding: https://club.spond.com/landing/signup/friskasker (velg riktig gruppe for ditt barn)

Vi gleder oss til å ta imot barn og voksne på Frisk Arena!Grasrottrenerkurs 3 på Frisk Arena

Postet av Frisk Fotball den 6. Apr 2022

Skrevet av Reinhardt Førde

Det skjer mye nå. Frisk Arena er snøfri og ligger der grønn og innbydende. Og den blir brukt mye.

Klubbens nyetableringer av akademi+ og et jenteakademi på toppen av et akademi i voldsom vekst krever et grønt dekke og det krever ikke minst kompetente trenere. Og det er det det handler om i denne artikkelen.


Hva er en grasrottrener?

Trenerstigen starter med Grasrottreneren. Trenere som ønsker å ta høyere trenerutdanning må begynne med dette kurset. De enkelte delkursene er selvstendige kurs basert på fire moduler som bygger på hverandre. Kursene er rettet mot barnefotballen (1-2) og ungdomsfotballen (3-4).

Grasrottrener 3 på Frisk Arena. 

Denne helgen møtte hele 26 deltagere hvorav hele 10 var ungdomstrenere fra egen klubb. Kursholderne fra NFF var gode og skapte den entusiasmen og den nysgjerrigheten hos deltagerne som er helt avgjørende. Herlig å kunne observere engasjementet hos vår flotte ungdom denne helgen. Og nøkkelen til suksess vil alltid være utdanning av trenere fra egen klubb, en kontinuerlig prosess.Hva skjer videre?

Kursholderne, Kenneth og Ole fra NFF, ligger ikke på latsiden. Frisk Arena stiller igjen som teknisk arrangør og kan ønske deltagere og kursholderne velkommen til kurs 4 allerede i mai måned. Hold av følgende datoer: 19,21,25 og den 28. april  


Ved spørsmål eller påmelding til delkurs 4 kontakt: cecilie.nordby@friskfotball.com

Interessert i en fulltidsstilling som trener i Frisk Fotball?

Postet av Frisk Fotball den 4. Apr 2022

Frisk Fotball trenger flere trenere som kan jobbe på heltid med å utvikle fotballspillere og skape aktivitet blant barn- og unge.

Vi leter derfor etter en person som vil ha en fulltidsstilling som en av våre trenere i et spennende og voksende fotballmiljø.

 

Hvem er Frisk Fotball?

Frisk Fotball har i dag 500 medlemmer, lag fra 6 år og opp til senior, både på gutte- og jentesiden.

Vi akkurat fått vår egen stadion på Vettre i Asker, og til høsten får vi et flunkende nytt klubbhus.

Vi har eget akademi for barn opp til 13 år, og utvider i disse dager tilbudet for barn også over 13 år.

Administrasjonen består av en heltidsansatt daglig leder som har ansvar for drift av klubben og organisasjonen. Daglig leder rapporter til styret og har personalansvar for alle ansatte i klubben. I tillegg har vi en heltidsansatt sportssjef, og en rekke trenere på kontrakt. 

Du vil i ditt arbeid rapportere til daglig leder

Du vil få hovedansvaret for organisering av akademiet. 

Det vil si:

 • Lage et godt fotballfaglig tilbud til barn mellom 6 til 13 år.
 • Organisere aktiviteten for barna i forkant av akademiet
 • Logistikk i forbindelse med transport til og fra akademiet. 
 • Ansvar for 1 til 2 lag i klubben. 
 • Ansvar for jentesatsing

 

Vi krever at du har minimum UEFA C-trenerlisens, eller relevant trenererfaring. 

Du må medregne og jobbe ettermiddager og av og til i helger. 

 

Høres dette interessant ut, ta kontakt med daglig leder Cecilie Nordby, på telefon: 95245319

Eller send mail med søknad og CV, og fortell litt om deg selv.

cecilie.nordby@friskfotball.com
Frithjof Wilborn takker ja til å trene på AKADEMI+ (påmelding i artikkelen)

Postet av Frisk Fotball den 27. Mar 2022
Frithjof Wilborn har en lang karriere som spillere på høyeste nivå i Norge, for Strømsgodset og Brann, bak seg. Det sies om Wilborn at han var norges raskeste fotballspiller og at han er den med flest feilaktige avblåste offsideavgjørelse i Tippeligaen (den gang 1.divisjon). Kilder som Frisk-posten har snakket med sier at om VAR hadde eksistert på 80-tallet, hadde Frithjof vært toppskårer. 

I ettertid har han vært trener for flere klubber på ulikt nivå i norsk fotball. Han er ofte og se rundt kunstgresset på Risenga, med (kvalifiserte) betraktninger av treningsopplegg og kvalitet på øktene. Heldigvis for klubben har han nå takket ja til å bidra som trener. I første om omgang vil det være som trener på AKADEMI+, som starter nå første april. https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init


Frithjof Wilborn. Takk for at du stiller opp for Frisk Fotball. Du har en imponerende spiller og trenerkarriere. 

- Takk. Jeg synes det er veldig gøy å få lov til og kunne bidra. Det er morsomt og utvikle unge spillere. Det er de som er framtiden. Og, nå er det så mye bra som skjer i Frisk Fotball om dagen, at det blir en spennende reise å få være med på.  

Hva tenker du om utviklingen i klubben?

- Jeg synes det fotballfallfaglige har løftet seg voldsomt de siste årene, med inntreden av Tom og fokuset på å utdanne trenere. Det tiltaler meg. Det er viktig for barna at man har gode trenere. Da er det gøy og trene, og flere vil være med. Det vil jeg støtte opp om.


På 80-tallet dominerte Jan Åge Fjørtoft og Frithjof Wilborn norsk fotball. 1.April blir de å finne på Frisk Arena som trenere. 

For de som ønsker å nyttiggjøre seg av hans erfaring og kunnskap. det bare å melde seg på AKADEMI+, som starter 1.april.  Jenteakademi og SOME ansvarlige

Postet av Frisk Fotball den 25. Mar 2022

Her er det bare å henge med på Frisk Fotball karusellen, for her skjer det mye nytt om dagen! Neste tirsdag (5.april) starter vi opp med jenteakademi med selveste Reinhardt som trener!

Vil også benytte muligheten til å presentere Frisk Fotball sine sosiale medier ansvarlige, Sebastian og Elmer! Følg de på Instragram (Friskaskerif) og TikTok (Frisk Fotball) Anbefales for både barn (som er gamle nok til å være på disse plattformene) og voksne :)

https://www.tiktok.com/@friskfotball/video/7078708450313768198?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7078975868899362309

Påmelding til jenteakademi:

https://www.deltager.no/event/frisk_asker_fotball_jenteakademi_05042022

Hvis noen vil bytte fra "vanlig" akademi til jenteakademi, send meg en mail:

cecilie.nordby@friskfotball.comJan Åge Fjørtoft til AKADEMI+, 1.april (obs. påmelding lengst ned i artikkelen)

Postet av Frisk Fotball den 13. Mar 2022

Mannen har spilt 71 kamper med flagget på brystet, og skåret 20 mål. Spilt i et VM, og har en drøss med kamper og mål i Premier Leauge, for tre ulike klubber, spilt i Championship, er en legende i Bundesliga, toppskårer i norsk tippeliga og i Østerisk toppserie...puh. Du ser han i dag ofte i forbindelse med Champions-leauge kamper på Viasport, hvor han er på hils og fornavn med alle stjerner og trener i internasjonal toppfotball. 1. April kommer han til AKADEMI+, og skal kjøre en økt med spesialisert angrepstrening. 

Først, Jan Åge, takk for at du stiller på vår nysatsing, Akademi+. Det setter vi veldig stor pris på.

Jeg stiller gjerne på slike satsinger. Det er viktig at man i klubbene har tilbud til barn og unge som vil trene litt ekstra og utvikle seg. Og, det finnes ikke noe bedre å avslutte en fredag på en med litt fotball, sier landslagslegenden med et stort smil.

Du var jo en spiss, en veldig god en, må vi kunne si, mellom oss to. Hvordan blir man en god spiss?

Da må man trene, trene og trene. Trene på avslutninger, trene på mottak og medtak. Skal man bli skikkelig god, må man holde på med laget sitt, men man må også holde på ved siden av lagets treninger. 

Du bruker å si til meg, at det å skåre mål, er litt undervurdert i Norsk fotball. Står du fortsatt for det?  

Hehe, ja. På et vis er det det. Da jeg spilte på landslaget, så brukte min sjef, Drillo, og si at det ikke spilte noen rolle hvem som skåra mål. Men, da jeg kom til klubben min i Premier League, så fikk jeg alltid beskjed om å skåre flere mål. Så, det var ganske stor forskjell, kan du si. Jeg øvde veldig mye på å skåre mål. I alle de klubbene jeg var proff i, så sto jeg igjen etter trening og skøyt og skøyt på mål. Jeg fant meg steder på 16-meteren og sto med ryggen til, slik at jeg visste hvordan jeg raskest mulig kunne avslutte i alle situasjoner foran mål. Jeg tror det var derfor jeg skåra mange mål også. Fordi jeg trente på det hele tiden.

Hva kommer du til å vektlegge i treningen den 1.april?

Det blir mye gøy og moro, og mye fokus på det å skåre mål. Det er det jeg vil si nå. Så får man se mer i detalj om man kommer på treningen. 

Uansett, takk for at du stiller opp. Vi setter veldig stor pris på det og jeg gleder meg til å se og lære det du kommer med. 

Takk, jeg gleder meg.

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#initKandidater til styret i Frisk Fotball?

Postet av Frisk Fotball den 4. Mar 2022Valgkomiteen ønsker seg kandidater til styret

Valgkomiteen har startet sitt arbeid i den forbindelse med årsmøtet for 2022, og har som seg hør og bør, samtaler med nåværende styremedlemmer. Årsmøtet avholdes 23.mars (sted og tid kommer vi tilbake til). Det er klart at noen tar gjenvalg, og noen ønsker å fratre etter mange års tjeneste for klubben. 

Valgkomiteens leder, Jens Christian Busch, sier at man har gode kandidater, men ønsker gjerne innspill på flere.

- Vi er i en situasjon hvor klubben vokser og aktiviteten øker. I tillegg er vi så heldig at vi har fått et stort flott anlegg som vi må ta vare på. Det krever at vi har ulik kompetanse og representasjon i styret. Fra valgkomiteen side ønsker vi oss innspill fra dere på mulige kandidater, gjerne flere kvinner som har barn i de yngre årskullene er etterspurt, sier valgkomiteens leder. 

Hva innebærer det å sitte i styret?

- Det er sies til meg, at det er 6-8, styremøter i året, og de varer gjerne to til tre timer. Man har ansvar for å drifte klubben i henhold til vedtekter og budsjetter. Man har også et arbeidsgiveransvar, og viktigst: sørge for at medlemmene får et godt fotballtilbud. Det vi fra valgkomiteens side vet, er at klubbens økonomi er svært god, og at det har vært drevet godt de siste årene, sier Busch.

- Min sterke oppfordring fra oss i valgkomiteen til foreldre og andre; nå må vi som medlemmer melde oss og bli med på dugnaden. Å sitte i et styret med de forutsetningen som er lagt fra de avgående styrene, er imponerende og prisverdig. Det gir mange muligheter for barna og ungdommene våre til å drive aktivitet og skape en fantastisk møteplass på fritiden. 

- Derfor; har du en kandidat, nøl ikke med å ta kontakt med meg. Du finner meg på Facebook, eller på telefon: 90747201. Er du sjenert og ikke vil snakke, send meg en melding.


 Trener- lagledermøte onsdag 9.mars kl 19

Postet av Frisk Fotball den 3. Mar 2022


Velkommen til årets første trener- og lagledermøte onsdag 9.mars kl 19!

 • For alle trenere og lagledere i Frisk Fotball. Alle årskull må stille med minst en representant fra lagledelsen, men helst en lagleder og en trener, eller flere om mulighet. 
 • Vi gjennomgår organisering av lag og treninger, samt andre relevante saker.
 • Frisk Arena, brakka, onsdag 9.mars kl 19
 • Det blir nydelig servering :)
 • Vi gleder oss til å treffe dere alle på Frisk Arena, velkommen!


Utsatt oppstart for AKADEMI+

Postet av Frisk Fotball den 2. Mar 2022

Vi har valgt å utsette oppstart av AKADEMI+ til fredag 1.april (nei, dette er ikke aprilsnarr 😊 ) Det vil da

være lettere for barna eks å sykle til akademiet selv, og vi ønsker å gjennomføre treningene på Frisk Arena.

De som allerede har betalt for mars blir kontaktet slik at vi får ordnet med refusjon av penger.

Vi heier på varmt vær og sol slik at snøsmeltingen gjør at banen på Frisk Arena blir klar 😊  Det blir AKADEMI+ og vi gleder oss til oppstart 1.april på Frisk Arena!Nå får Frisk Fotball Norges fineste klubbhus

Postet av Frisk Fotball den 26. Feb 2022


Nå setter vi endelig spaden i jorda for bygging av Norges flotteste klubbhus og møtearena – endelig! 

Klubbhuset skal etter planen stå ferdig i løpet av høsten 2022, og være et samlingssted for oss i klubben. 

 

Utfordringer

Det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt noen utfordringer knyttet til byggingen av  klubbhuset. Blant annet stoppet styret oppstarten av byggingen våren 2021 fordi vi i et overopphetet marked måtte ha kontroll på risikoeksponeringen til klubben.
Heldigvis har vi en svært velvillig sponsor, TRG, som har valgt å stå ved sine gaver til klubben og lokalsamfunnet, og vel så det. Fra styrets side er vi imponert over den velviljen og det samarbeidet vi har hatt med TRG, og at vi nå har gjort nødvendige vedtak som skal til for å kunne ferdigstille Frisk Arena. Huset skal etter planen stå ferdig i oktober, sammen med varmepumpen som skal holde banen vinteråpen.

Velvillig sponsor 

Å finne en løsning på dette har vært høyt prioritert både av styret og administrasjonen. Det er derfor med stor glede at styret i Frisk Asker fotball kan meddele at en revidert avtale er signert mellom fotballklubben og TRG. I denne avtalen har TRG gått inn med et langt større økonomisk bidrag enn det som var budsjettert da prosjektet ble startet. Dette medfører at vi i løpet av 2022 vil få på plass både klubbhus og undervarme. Kontrakt er allerede inngått med Asker entreprenør, som blir vår totalentreprenør for klubbhuset. Valg av leverandør til undervarme vil styret gjøre i løpet av våren.

Dette vil si; at før vinteren setter inn for fullt i 2022 så vil vi kunne gi et helårstilbud til våre medlemmer i form av en kunstgressbane med undervarme samt – uten å overdrive – Norges flotteste klubbhus. Vi er endelig hjemme for godt – og det er på Frisk Arena.

 Hva innebærer dette for oss medlemmer?

Styret, administrasjonen, TRG og kommunen ønsker at klubbhuset skal bli en aktiv møteplass i lokalmiljøet. Det skal være et levende klubbhus der barn og ungdom fra lokalmiljøet kan møtes etter skoletid, gjøre lekser, spille, spise og trene.  Vår felles visjon er å kunne skape en inkluderende, samlende og positiv møteplass for barn, ungdom, foreldre og besteforeldre.

Hvordan dette skal foregå, og på hvilke premisser er det vi som medlemmer som nå definerer. Derfor trenger vi flere frivillige og engasjerte foreldre og besteforeldre som kan bidra til å skap denne arenaen for våre barn og unge.

 Velkommen til åpen dag og presentasjon av klubbhuset 5.mars 

Vi starter dette arbeidet med en åpen dag på Risenga ,lørdag 5. mars. Der håper vi at både dere voksne og barn kommer innom og får en introduksjon til vårt nye hjem, Frisk Arena. Vi vil på dette informasjonsmøte vise fram detaljene rundt klubbhuset for første gang. Her vil vi også gjerne høre medlemmenes ønsker og behov for hvordan vi skal forme og utvikle denne møteplassen i årene framover. Ser fram til å møtes.Velkommen til Akademi+, 2009, 2010 og 2011.

Postet av Frisk Fotball den 17. Feb 2022


Frisk Fotball tar sats og gjør en nysatsing: Akademi +. Dette er i første omgang et tilbud til gutter og jenter som er født mellom 2009 og 2011, hvor de som ønsker å trene litt ekstra, med litt ekstra intensitet og krav til seg selv, inviteres til å delta (det betyr at de aller fleste kan delta, men at det er litt strengere krav til å følge meg og høre på sjefen). Treningene går av stabelen fredager klokka 15.00, og varer i halvannen time. Øktene vil ledes av sportssjef Tom O. Klein, og vil ha samme format som Nederlandske AZ Alkmaar sine akademiøkter. Det vil si: mye ball, terping på å forstå spillet i relevante spillsituasjoner og en og to-touch. 

Tom, hvorfor gjør klubben denne satsingen med Akademi+ ?

I Frisk fotball ser vi nå at vi har masse unger som ønsker å trene fotball, og de ønsker mye aktivitet også ut over det vi kan tilby med dagens modell. Vi har et akademitilbud som strekker seg fram til de er 12 år. For at vi som klubb skal kunne imøtegå ønske fra foreldre og ikke minst barna/ungdommen om å videreføre noe av det gode arbeidet som er lagt ned i Akademiet de siste årene, så tilbyr vi nå en prøveordning med det vi har kalt for Akademi +.  


Som sportssjef, hva er dine ambisjoner for dette tilbudet, du skal jo selv lede det? 

Ambisjonene er at vi skal videreføre det klubben har sagt er viktig, nemlig at vi skal lære barn og unge i å bli glad i og trene mye. Det synes jeg og trenerteamet vi har er en fantastisk visjon å jobbe etter. Men, skal vi lykkes med det, må treningene være gøy, de må være utfordrende og vi ser at mange barn og ungdommer ønsker å bli stilt krav til. Det vil vi gjennomføre i det nye tilbudet. Lykkes vi med dette, tror vi at barna får en enda bedre inngang til ungdomsfotballen i Frisk, og vi vil kunne forebygge både frafall og forhåpentligvis vil de holde på enda lenger med idretten sin. 

Du har jo selv vært elev på FC Utrecht- akademiet ( red.anm. et svært anerkjent akademi i europeisk toppfotball), AZ Alkmaar (red.anm. som også er svært anerkjent) som utgangspunkt/modell for arbeidet med det nye Akademi+-tilbudet. Hvorfor det?

Jeg har vært på besøk i Alkmaar, og jeg har lest mye om deres filosofi. Den tar utgangpunkt i at man skal trene mye med ball, mye to mot to, fokusere på å lære barn og unge til å ta gode valg på banen, og ikke minst; tilpasse økter og utfordringer til deres fysiske nivå. Det er enorme forskjeller fysisk i en gruppe med 12-åringer, feks. Noen har kommet i puberteten, og noen er fortsatt barn. Det gjør også at opplevelsene på banen og treningene kan være urettferdig og direkte demotiverende om man ikke legger opp treningsøkter som er tilpasset dette. Frafallet kommer som oftest av manglende mestringsopplevelse, og i den alderen henger dette gjerne sammen med fysisk utvikling. Alle som har spilt mot noen som er to hoder høyere enn seg selv og løper mye raskere, vet hvor demotiverende det kan være. Men, om to år er dette snudd bokstavelig talt på hodet. Når vi nå lager ett kull en gang i uka av 2009 til 2011, så får vi i langt større grad tilpassede økter til den enkeltes fysiske nivå, og da har vi tro på at dette vil gi barna bedre opplevelser på lengre sikt. 


Vi anbefaler så mange som mulig til å melde seg på. I første omgang (til snøen er borte), så vil treningene være på Risenga. Deretter vil vi flytte ned på Frisk Arena. 

klikk på linken her for påmelding. 

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init


Informasjonsmøte NTG-U Asker, 17.02 klokken 18.00

Postet av Frisk Fotball den 16. Feb 2022

Velkommen til Informasjonsmøte 

 

Frisk Fotball har vært i dialog med NTG-U Asker, og deres ledelse. Vi har fått presentert et spennende opplegg som vi tror er bra for enkelte av våre medlemmer og spillere, og ønsker derfor å legge til rette for at skolen skal få informere gjennom våre kanaler slik at spillere og foreldre kan få stille spørsmål og bli bedre kjent med skolen.

 

Bakgrunn

Fra august 2022 vil ungdomsskolen til Norges Toppidrettsgymnas etablere seg i Asker. Skolen ønsker å starte opp med elever født i 2008 og 2009, altså 8. og 9. klasse. Nærmere bestemt vil skolen ligge på Langenga i sidebygget til den nye velodromen.

NTG-Us tilbud retter seg inn mot elever som kan tenke seg en idrettskarriere eller som vil prøve ut å se om det kan være en mulighet. NTG-U har et ordinært ungdomsskoleløp, men legger tilrette for trening og idrett. Elevene har 90 minutters trening hver dag. Det vil være fokus på basis-, styrke- og skadeforebyggendetrening.


NTG- U Asker er regulert etter friskoleloven, noe som innebærer at elever får dekket 85 % av skolepengene via staten og må selv dekke 15%.
Lærere ved skolen har i tillegg til solid faglig kompetanse, en idrettsbakgrunn, enten som utøver eller som trener. Denne kombinasjonen sikrer at eleven både på trening og i klasserommet, slik at skolen kan få til en helhetlig oppfølging av den enkelte.

For mer informasjon og søknadskjema se: www.ntg.no/skole/asker

 

Ønsker man mer informasjon, spesielt gjelder dette for elever som er født i 2009, så arrangeres det informasjonsmøte torsdag 17.februar klokken 18.00-19.00, med rektor og sportslig ansvarlig på skolen.

 

For deltagelse, klikk her. 


https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NjBkMDNiZmUtNTEwNC00MGE4LTk2NDEtM2NiODQzNmIxYjg5%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2257b2fdc7-2de2-44ad-89bd-c1c22db569ec%22%2c%22Oid%22%3a%2281afe158-d828-436b-a3da-2efa3a685a96%22%7d>

Finn ut mer<https://aka.ms/JoinTeamsMeeting> | Møtealternativer<https://teams.microsoft.com/meetingOptions/?organizerId=81afe158-d828-436b-a3da-2efa3a685a96&tenantId=57b2fdc7-2de2-44ad-89bd-c1c22db569ec&threadId=19_meeting_NjBkMDNiZmUtNTEwNC00MGE4LTk2NDEtM2NiODQzNmIxYjg5@thread.v2&messageId=0&language=nb-NO>
To unike ledertalenter

Postet av Frisk Fotball den 8. Feb 2022


I serien "10 kjappe", har vi i dag kommet til to trener- klipper på akademiet: Michael Ulbråten og Philip Mo. Lovordene sitter løst når jeg snakker med deltagerne på akademiet om Michael og Philip: Kule, flinke og snille og litt strenge.  Bedre referanser fra barn kan man ikke få. 

I Frisk fotball er vi stolte av å kunne vise til at vi har en god tilvekst av ungdommer som ønsker å være trenere og som evner å være trenere. De er svært gode forbilder for barna, og gjennom kursing i NFF-regi (C-lisens) og vårt eget grunnkurs, så får de nødvendig og nyttig kunnskap om trenerarbeidet. Fra klubben er det et krav at man gjennomfører vårt eget grunnkurs, før man jobber med barna. 


1.  Navn: Michael Ulbråten

2.       Alder: 18 år

3.       Skole og klasse: Nesbru videregående skole, 3.klasse

4.       Oppgave i Frisk Fotball: Trener

5.       Favorittklubb: Liverpool

6.       Favorittspiller: Steven Gerrard

7.       Liker å gjøre ved siden av fotball: Jeg liker å fiske og være med venner.

8.       Hva er det beste med Frisk Fotball: Samholdet og humøret på treninger

9.       Favorittøvelse på trening: 1v1, det er bra trening og mye action

10.    Råd til guttene/jentene som er på Frisk-Akademiet: Du kommer deg langt på innsats


1. Navn: Philip Mo

2. Alder: 18

3. Skole og klasseNesbru videregående-3stf

4. Oppgave i Frisk Fotball: Jeg er trener på akademiet

5.  Favorittklubb: Chelsea

6. Favorittspiller: Oscar

7. Liker å gjøre ved siden av fotball: Ved siden av fotball er jeg glad i å være med kompiser og følge med på andre idretter.

8. Hva er det beste med Frisk Fotball : Det beste med Frisk Fotball er å kunne møte så mange forskjellige personer og se de utvikle seg på det fotballfaglige, men også som enkeltindivider.

9.  Favorittøvelse på trening: 2 mot 2 på store mål fordi det er gøy å se at alle gir alt i hver duell og at de vill vinne.

10.  Råd til guttene/jentene som er på Frisk-Akademiet: Samholdet man får i en fotballgruppe finner man sjelden andre steder.


Sportssjef Tom Obblink Klein om Michael: Har utviklet seg enormt som trener siden han kom hit. Jeg ble imponert allerede på introduksjonskurset, hvor han viste stor interesse og var veldig fokusert på å ta i mot ny lærdom. Han har et naturlig leder-talent og de unge spillerne ser virkelig opp til han. Michal spiser, sover og drikker fotball dagen lang. Vi i Frisk Fotball er glad for å få låne Michael fram til han skal videre i verden. 

Sportssjef Tom Obblink Klein om Philip: Har imponert meg siden første gang jeg møtte han. Han overbeviste meg allerede på introduksjonskurset, hvor han som Michael, hadde ørene på stilk og vær svært lærenem. Som Michael er han en naturlig leder, og jeg ser at både de yngste og de eldste barna har stor respekt for han. Det er imponerende, tatt hans unge alder i betraktning. Ludvik den kloke

Postet av Frisk Fotball den 30. Jan 2022

(Sportssjef Tom Klein Obbink til venstre og trener Ludvik Karsten-Himberg til høyre)

I en serie som vi har kalt "ti kjappe", så skal Frisk Fotball-redaksjonen presentere trenere og frivillige som gjør en uvurderlig jobb for klubben. Vi starter denne serien med Ludvik Karsten-Himberg, som til daglig blant annet er å se på akademiet. I tillegg er han både spiller og trener på kveldstid. 

Ludvig er lett å få øye på, med sine godt over 1,90 på strømpelesten. Til tross for at han er ruvende,  har en mild, men bestemt form i sin trenerframferd. På 1990-tallet ville Ludvig ha blitt plassert på kanten for å kunne vinne alle lange baller og oppspill, men redaktøren har både sett og spilt mot Karsten-Himberg, og kan understreke at han ligner mer på Sergio Busquets, enn Jostein Flo. 

1.        Navn:

Ludvik Karsten-Himberg

2.       Alder:

18 år (2003) 

3.       Skole og klasse:

3. klasse på Nesbru videregående skole

4.       oppgave i Frisk Fotball:

Jeg er Trener for G09 og Akademi-trener, samt trener på den årlige fotballskolen. Jeg er også spiller selv for G19 laget

5.       favorittklubb:

Real Madrid

6.       Favorittspiller:

Verdens soleklart beste spiss, Karim Benzema! 

7.       Liker å gjøre ved siden av fotball:

Ved siden av fotball liker jeg å male og tegne. Det er noe jeg har hatt interesse for siden barneskolen. Det er en ganske stor kontrast til fotballen, men det er det jeg synes er så bra med det. At det er så forskjellig.

8.       Hva er det beste med Frisk Fotball:

Jeg har vært i Frisk fotball siden første klasse, og føler at vi har blitt fulgt opp veldig godt hele veien. Alt har blitt lagt til rette for at vi skal trives og utvikle oss, og jeg føler at det ikke er ulikt nå. Klubben har også utviklet seg siden jeg startet, og det vil den fortsette å gjøre. Et stort steg er for eksempel nye Frisk arena, som blir fantastisk. At klubben er såpass flink til å tilpasse og tilrettelegge for så mange som mulig er det jeg synes er best med Frisk. 

9.       Favortittøvelse på trening:

Alle øvelser som inneholder spill med og mot er jeg veldig veldig glad i. Da spesielt vanlig kamp. Jeg er også glad i rene skudd-øvelser. 

10.    Råd til guttene/jentene som er på FriskAkademiet:

Alltid ha fokus og hør på trenerne. Pass også på å ha nok næring i kroppen. Da både konsentrer og yter man best. Egentrening er også er bonus som kun gjør deg bedre, så ikke glem det! 


Sportssjef Tom om Ludvik: Ludvik er en usedvanlig klok og ansvarsfull 19-åring. Han kan nå svært langt som trener, og han har et stort hjerte for Frisk Fotball. Han bidrar til det som er viktig for oss som jobb i det daglige med barn og ungdom i klubben: at alle som er aktive skal bli glad i å trene og kunne trene mye. For da holder man på lenge med fotball.  
The Comeback Kid

Postet av Frisk Fotball den 25. Jan 2022

En Frisk Fotball-legende entrer igjen manesjen og gjør seg klar for (nok) en trenerjobb. 

Vi har gleden av å ønsker Reinhardt Nicolai Førde velkommen tilbake i klubbens tjeneste. 

 

Det er klubbens juniorlag (gutter 2005,2004 og 2003) som nå får nyte godt av Reinhardts kompetanse, i første omgang. I tillegg kommer vi til å se han på akademiet, samt at han skal bidra administrativt. 

 Vi spør derfor klubbens daglige leder, Cecilie Nordby om hvorfor man har hentet inn Reinhardt igjen (dumt spørsmål, vil nok mange si)?

-          Vi har hentet han inn, først og fremst fordi Reinhardt er en veldig god fotballtrener, og han har mye og lære bort til barn og unge om fotball. Alle de som har hatt Reinhardt som trener, skryter voldsomt av han.  Så, det var et lett valg.  I tillegg er han jo litt mr. Frisk Fotball. Så vi vet at når vi engasjerer Reinhardt, så får vi ikke bare fotball, men vi får et glødende engasjement, latter og mange gode historier. Det hører også med i en fotballklubb som vår.

Så spør vi Reinhardt, om hvorfor han har tatt valget med å snøre på seg skoa igjen, og gjør comeback? Kunne du ikke bare ha vært pensjonist og sett på kamper istedenfor å lede dem?

-          Da jeg ble spurt av Tom (sportssjef) og Cecilie om å bli trener igjen, så var det for min del et lett valg. Som de som kjenner meg vet, så ligger både fotball og Frisk hjertet mitt nært, og jeg er nok ikke skapt for å sitte i sofaen og se på fotball. Jeg ønsker også å bidra. I tillegg så kan jeg vel avsløre at kona ble ekstra glad når denne muligheten dukket opp. Hun så vel muligheten for at jeg nå får kanalisert engasjementet og energien min inn i noe jeg brenner for. 

 

Reinhard begynner i jobben 1.februar, og ryktene sier at han juniorene har noen spennende og lærerike oppkjøringsmåneder foran seg, før sesongen starter opp igjen. 
Rekrutteringsdommer- kurs

Postet av Frisk Fotball den 12. Jan 2022

Har du lyst å utvikle deg som dommer? For de som har tatt "klubbdommerkurset" og fyller 15år i 2022 kan du søke klubben om å delta på rekrutterinsdommerkurs. Dette kurset går over flere helger og det stilles krav til fullføring av kurset samt praktisering som dommer. 

Det er mulig å melde seg på følgende kurs:

https://www.fotball.no/kretser/oslo/dommer/artikler/2022/dommerutdanning-2022/

 For mer info om kurset: 

https://www.fotball.no/kretser/oslo/dommer/bli-dommer/rekrutteringsdommer_fotball/

Søknad sendes til: cecilie.nordby@friskfotball.com minst 4 dager i forkant av påmeldingsfrist til kurset du ønsker å delta på.