Frisk Fotball i Rivende Utvikling!

Postet av Frisk Fotball den 27. Feb 2024

Kjære medlemmer, foreldre og tilhengere av Frisk Fotball

Tiden går fort når man har det gøy! Det har skjedd mye i klubben i det siste, og jeg tenker det er på høy tid med en liten oppdatering fra administrasjonen.

Siden starten av 2024 har vi ansatt 3 nye trenere i klubben, noe dere sikkert har fått høre hjemme. Vi har fått inn en ekstra trenerressurs i klubben, og en vikar for Sander, som har gått ut i pappapermisjon. Dere kommer nok til å bli godt kjent med Knut og Fredrik gjennom deres fulltidsstillinger i Frisk. De vil være involvert i akademiet, og vil være å finne på klubbhuset daglig. I tillegg har vi fått inn en trener i 25% stilling for å styrke den faglige kompetansen på Akademi +. Han heter Tiago og er på plass på Frisk Arena hver fredag, og er kun involvert i akademi +.

Sander vil også være til stede mandag eller tirsdag ettermiddag for å følge opp fys-prosjektet som ble startet for ungdommene i Frisk Fotball i november.


Nyansatte i Frisk Fotball

Knut Horrigmo startet i Frisk 2. januar 2024 i 100% stilling. Han er 23 år og fra Skien. Han har en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i trenerrollen (fotballtrener). Til tross for sin unge alder, har Knut allerede vært trener i 5 år, tatt UEFA B, trenerveileder og flere andre kurs gjennom NFF.

Knut er hovedtrener for klubbens G-15-lag, trener på Frisk Fotball akademi og vil etter hvert ha et overordnet ansvar for barnefotballen i Frisk.


Fredrik Andresen startet i Frisk 2. februar i 100% stilling. Han er 28 år og fra Gol. Han er utdannet grunnskolelærer og har master i kroppsøving- og idrettsvitenskap. Fredrik er meget aktiv innen idrett, og fotball ligger hans hjerte nærmest.

Fredrik har tatt over ansvaret for Frisk Fotball akademi når Sander har pappapermisjon. Han vil også involveres i lagstreningene.

Les intervjuet av Fredrik her 


Tiago Alves Santos ble leid inn som trener på akademi + før jul, og ble ansatt i klubben 2. januar i 25% stilling. Han har master i idrettsvitenskap og UEFA B. Han har jobbet som fotballtrener i 9 år i Portugal, Italia, Singapore/Indonesia og Norge. Han har også jobbet som fysisk trener og med skadeforebygging/restitusjon.

Tiago styrker et allerede meget kompetent trenerteam i Frisk og har fått ansvaret for det sportslige innholdet på akademi +

 

Klubbhus og bane

Tipper dere er lei av å høre om kulderekord, snørekord, rekord i svingninger i temperatur på et døgn, det er administrasjonen i klubben også! Denne vinteren, som er første gang klubben har hatt full vinterdrift på Frisk Arena, har kong vinter virkelig satt klubben på prøve. Vi skal lære om vinterdrift av kunstgressbane, lære banen å kjenne, ta riktige avgjørelser om vi skal la snø ligge eller brøyte banen, når salte banen, hvordan skånsomt vedlikeholde banen og hvordan ha en best mulig bane, men samtidig bruke minst mulig strøm.

Vi skjønner at det har vært frustrerende for spillere og trenere når banen må stenges. Det har blitt kommentert «at banen er håpløs». Men når vi ser på banene i området, må vi gi oss selv bestått så langt denne vinteren. Samtidig jobber klubben videre for å bli enda bedre på banedrift, samt sikre mer stabil drift.

Teknisk har klubbhuset fungert bra. Varme og ventilasjon fungerer som det skal. Treningsrom og garderober brukes stadig hyppigere. Dessverre har vi hatt noen vannlekkasjer, en lekkasje på grunn av frost i nedløpsrøret til taket, og vi har en pågående lekkasje fra taket. Lekkasjen fra taket vil først kunne utbedres til våren. Det var også frost i vannledningen inn til klubbhuset når det var som kaldest.

Dugnaden i klubbhuset for tilsynsvakt/kioskvakt har fungert over all forventning. For en fantastisk foreldregruppe vi har i Frisk Fotball som stiller opp!
Nytt møterom

I løpet av januar stod 2 nye rom ferdig i klubbhuset, møterom og e-sport. Møterommet er beregnet til spillermøter og trenermøter. Det er også mulighet å leie møterommet privat. Rommet er utstyrt med møtebord, stoler og stor skjerm for tilkobling av pc.


E-sport

Vi ser frem til at klubbens e-sport rom blir ferdigstilt, og håper på god støtte fra frivillige for å få alt på plass. Klubben trenger hjelp til innkjøp av utstyr, samt legge en plan for drift. Meld din interesse til administrasjonen!

 

Ungdomslag

Denne høsten har klubben gjort en del endringer i organiseringen av ungdomsfotballen. Fra å ha rene årskull har klubben endret til tilpassede treningsgrupper. Jenter født 2010 og 2009 har slått seg sammen og stiller 2 lag i J15 seriespill. De stiller et lag i 1. div og et lag i 3. div. Jenter født 2011 stiller 2 lag i seriespill, som også er deres første år med ungdomsfotball. Det er planlagt at J2011 og J2012 slår seg sammen til en treningsgruppe etter denne sesongen.

Gutter født 2011 stiller 3 lag i deres første sesong i ungdomsfotballen. Det er også flyttet opp 6 spillere født 2011 til treningsgruppen G14, som stiller et lag i 1. div avd B. Gutter 15 år har fått hele 8 spillere fra klubber i nærområdet og består av spillere født 2010 og 2009. De stiller 2 lag i G15 seriespill, ett lag i 1. div avd B og ett lag i 3. div.

Klubben har denne sesongen rekord i antall ungdomslag i seriespill. Det er selvfølgelig noe vi er veldig stolte av, men det krever også at klubben utnytter banekapasiteten maksimalt. Denne sesongen kommer det til å være mer aktivitet enn noen gang tidligere på Frisk Arena, og det er vi veldig glade for.

 

Sander startet et fys prosjekt for ungdomslagene i Frisk. Hovedmålet er å styrke spillernes kjerne- og støttemuskulatur for å forebygge skader i fremtiden. Dette vil også etter hvert implementeres på barnelagene, som en fast del av lagstreningene. Sander følger opp prosjektet en gang i uken når han har pappapermisjon.

Takk til alle våre dedikerte medlemmer, foreldre og tilhengere for deres støtte og engasjement så langt! Vi ser frem til en spennende tid med de nye trenerne på plass, flere ungdomslag i seriespill og spennende prosjekter på gang. Vi oppfordrer dere til å ta turen innom Frisk Arena og ta en kaffe med oss i administrasjonen.

Sjekk ut klubbens arrangementer fremover her!