BB: Bestefar og Banemester

Postet av Frisk Fotball den 16. Mai 2022


Klubben vår får stadig nye fjes og mennesker som gjør en fantastisk jobb. En av de nye klippene vi har fått på plass er en blid og trivelig farfar, som har hjertet sitt både til klubben og fotballen. 

Men, det som betyr aller mest er barnebarnet Max, som spiller på gutter 2010-laget. Terje Hansen har tatt jobben med å være banemester og altmuligmann på det nye Frisk Arena-anlegget. 

Treffer du på Terje, så si gjerne hei og slå av en prat. Det kan undertegnede si at alltid gjør deg i litt bedre humør. 

Navn: Terje Hansen

Alder: 64 år

Aktuell: Nytilsatt banemester og altmuligmann på Frisk Arena

Favorittklubb (utenom Frisk Fotball): Chelsea FC

Favorittspiller: Max Bastøe- Hansen (barnebarn som spiller på G2010)


Velkommen til klubben Terje. Du trengs. Det kan jeg si på vegne av alle oss trenere, lagledere og tillitsvalgte. Så vi er kjempeglade for å ha deg her.  Jeg vil starte med det opplagte spørsmålet: hvorfor har du tatt jobben som banemester i Frisk Fotball?

Takk. Jo, jeg er glad for å få jobbe her. Jeg er jo her fordi Michael er her (sønn og trener på G2010) og Max, så klart. Men, jeg er jo veldig glad i folk. Og jeg liker folkene i klubben. Jeg trives med å være her å hjelpe til. 

Jeg har jo snakket med deg en del opp gjennom årene, Terje. Du er jo en trofast supporter av det laget jeg trener. Er det riktig observert av meg når jeg sier du er en fotballidiot? Jeg er jo det selv, så, som man sier; tyven kjenner tyven.

nja.....tja....jo....jeg er vel det (Terje smiler lurt og ser litt beskjemt ut.) Jo, jeg er det. Jeg har jo fulgt barna mine på fotball, da Michael spilte så så jeg vel det meste. Nå er det Max jeg følger opp. 

Hva blir jobben din i klubben?

jeg skal slådde banen, være en vaktmester. Følge opp det som er av praktiske oppgaver å hjelpe Cecilie (daglig leder), når hun trenger det. 

Hva er det beste med fotball?

Nei, det er jo Max. Han og barnebarna betyr jo alt for meg. Det er jo sånn det er å bli farfar. Alt annet blir mindre viktig. Og så er det jo så gøy å se kamper med barna. Hele laget, hvordan de blir bedre og bedre.  

Ryktene skal ha det til at du er den har flest kamper på G2010. Stemmer det?

Er vel ikke langt unna det, nei (sier han og ler godt). Jo, jeg har vel sett det meste av kamper siden de begynte å spille fotball da de var 6 år. Så, jeg har mange kamper, det har jeg. (undertegnede kan legge til at han har vært på samtlige kamper)

Er det noe du vil legge til overfor barn, foreldre og andre som bruker anlegget nå som du har sjansen?

Vi må ta vare på anlegget. Det er så mye dritt på banen, som ikke burde vært der. Snus, mat, klær og papir. Rydd opp etter dere. Vi eier dette sammen. Vi må derfor passe på det sammen.


Terje Hansen er ingen streng bestefar eller banemester, det er jeg helt sikker på. Men, han blir ganske irritert når han forteller om alt som vi som bruker banen slenger fra oss på matta. Så, vi må bli flinkere til rydde etter oss, det tjener vi alle på. 

Til alle dere som møter Terje, slå gjerne av en prat og en kaffe. Det vet jeg han setter pris på. 

Gratulere til Terje med å være klubbens første offisielle banemester.

 

 

Kandidater til styret i Frisk Fotball?

Postet av Frisk Fotball den 4. Mar 2022Valgkomiteen ønsker seg kandidater til styret

Valgkomiteen har startet sitt arbeid i den forbindelse med årsmøtet for 2022, og har som seg hør og bør, samtaler med nåværende styremedlemmer. Årsmøtet avholdes 23.mars (sted og tid kommer vi tilbake til). Det er klart at noen tar gjenvalg, og noen ønsker å fratre etter mange års tjeneste for klubben. 

Valgkomiteens leder, Jens Christian Busch, sier at man har gode kandidater, men ønsker gjerne innspill på flere.

- Vi er i en situasjon hvor klubben vokser og aktiviteten øker. I tillegg er vi så heldig at vi har fått et stort flott anlegg som vi må ta vare på. Det krever at vi har ulik kompetanse og representasjon i styret. Fra valgkomiteen side ønsker vi oss innspill fra dere på mulige kandidater, gjerne flere kvinner som har barn i de yngre årskullene er etterspurt, sier valgkomiteens leder. 

Hva innebærer det å sitte i styret?

- Det er sies til meg, at det er 6-8, styremøter i året, og de varer gjerne to til tre timer. Man har ansvar for å drifte klubben i henhold til vedtekter og budsjetter. Man har også et arbeidsgiveransvar, og viktigst: sørge for at medlemmene får et godt fotballtilbud. Det vi fra valgkomiteens side vet, er at klubbens økonomi er svært god, og at det har vært drevet godt de siste årene, sier Busch.

- Min sterke oppfordring fra oss i valgkomiteen til foreldre og andre; nå må vi som medlemmer melde oss og bli med på dugnaden. Å sitte i et styret med de forutsetningen som er lagt fra de avgående styrene, er imponerende og prisverdig. Det gir mange muligheter for barna og ungdommene våre til å drive aktivitet og skape en fantastisk møteplass på fritiden. 

- Derfor; har du en kandidat, nøl ikke med å ta kontakt med meg. Du finner meg på Facebook, eller på telefon: 90747201. Er du sjenert og ikke vil snakke, send meg en melding.


 Trener- lagledermøte onsdag 9.mars kl 19

Postet av Frisk Fotball den 3. Mar 2022


Velkommen til årets første trener- og lagledermøte onsdag 9.mars kl 19!

  • For alle trenere og lagledere i Frisk Fotball. Alle årskull må stille med minst en representant fra lagledelsen, men helst en lagleder og en trener, eller flere om mulighet. 
  • Vi gjennomgår organisering av lag og treninger, samt andre relevante saker.
  • Frisk Arena, brakka, onsdag 9.mars kl 19
  • Det blir nydelig servering :)
  • Vi gleder oss til å treffe dere alle på Frisk Arena, velkommen!


Utsatt oppstart for AKADEMI+

Postet av Frisk Fotball den 2. Mar 2022

Vi har valgt å utsette oppstart av AKADEMI+ til fredag 1.april (nei, dette er ikke aprilsnarr 😊 ) Det vil da

være lettere for barna eks å sykle til akademiet selv, og vi ønsker å gjennomføre treningene på Frisk Arena.

De som allerede har betalt for mars blir kontaktet slik at vi får ordnet med refusjon av penger.

Vi heier på varmt vær og sol slik at snøsmeltingen gjør at banen på Frisk Arena blir klar 😊  Det blir AKADEMI+ og vi gleder oss til oppstart 1.april på Frisk Arena!Velkommen til Akademi+, 2009, 2010 og 2011.

Postet av Frisk Fotball den 17. Feb 2022


Frisk Fotball tar sats og gjør en nysatsing: Akademi +. Dette er i første omgang et tilbud til gutter og jenter som er født mellom 2009 og 2011, hvor de som ønsker å trene litt ekstra, med litt ekstra intensitet og krav til seg selv, inviteres til å delta (det betyr at de aller fleste kan delta, men at det er litt strengere krav til å følge meg og høre på sjefen). Treningene går av stabelen fredager klokka 15.00, og varer i halvannen time. Øktene vil ledes av sportssjef Tom O. Klein, og vil ha samme format som Nederlandske AZ Alkmaar sine akademiøkter. Det vil si: mye ball, terping på å forstå spillet i relevante spillsituasjoner og en og to-touch. 

Tom, hvorfor gjør klubben denne satsingen med Akademi+ ?

I Frisk fotball ser vi nå at vi har masse unger som ønsker å trene fotball, og de ønsker mye aktivitet også ut over det vi kan tilby med dagens modell. Vi har et akademitilbud som strekker seg fram til de er 12 år. For at vi som klubb skal kunne imøtegå ønske fra foreldre og ikke minst barna/ungdommen om å videreføre noe av det gode arbeidet som er lagt ned i Akademiet de siste årene, så tilbyr vi nå en prøveordning med det vi har kalt for Akademi +.  


Som sportssjef, hva er dine ambisjoner for dette tilbudet, du skal jo selv lede det? 

Ambisjonene er at vi skal videreføre det klubben har sagt er viktig, nemlig at vi skal lære barn og unge i å bli glad i og trene mye. Det synes jeg og trenerteamet vi har er en fantastisk visjon å jobbe etter. Men, skal vi lykkes med det, må treningene være gøy, de må være utfordrende og vi ser at mange barn og ungdommer ønsker å bli stilt krav til. Det vil vi gjennomføre i det nye tilbudet. Lykkes vi med dette, tror vi at barna får en enda bedre inngang til ungdomsfotballen i Frisk, og vi vil kunne forebygge både frafall og forhåpentligvis vil de holde på enda lenger med idretten sin. 

Du har jo selv vært elev på FC Utrecht- akademiet ( red.anm. et svært anerkjent akademi i europeisk toppfotball), AZ Alkmaar (red.anm. som også er svært anerkjent) som utgangspunkt/modell for arbeidet med det nye Akademi+-tilbudet. Hvorfor det?

Jeg har vært på besøk i Alkmaar, og jeg har lest mye om deres filosofi. Den tar utgangpunkt i at man skal trene mye med ball, mye to mot to, fokusere på å lære barn og unge til å ta gode valg på banen, og ikke minst; tilpasse økter og utfordringer til deres fysiske nivå. Det er enorme forskjeller fysisk i en gruppe med 12-åringer, feks. Noen har kommet i puberteten, og noen er fortsatt barn. Det gjør også at opplevelsene på banen og treningene kan være urettferdig og direkte demotiverende om man ikke legger opp treningsøkter som er tilpasset dette. Frafallet kommer som oftest av manglende mestringsopplevelse, og i den alderen henger dette gjerne sammen med fysisk utvikling. Alle som har spilt mot noen som er to hoder høyere enn seg selv og løper mye raskere, vet hvor demotiverende det kan være. Men, om to år er dette snudd bokstavelig talt på hodet. Når vi nå lager ett kull en gang i uka av 2009 til 2011, så får vi i langt større grad tilpassede økter til den enkeltes fysiske nivå, og da har vi tro på at dette vil gi barna bedre opplevelser på lengre sikt. 


Vi anbefaler så mange som mulig til å melde seg på. I første omgang (til snøen er borte), så vil treningene være på Risenga. Deretter vil vi flytte ned på Frisk Arena. 

klikk på linken her for påmelding. 

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init