Styrking av Akademiet

Postet av Ketil Lindseth den 17. Feb 2024


Navn: Fredrik Andersen

Funksjon: leder for akademiet (permisjon for Sander som er i pappa-perm)

Favorittlag: Manchester United

Favorittspiller: Kevin De Bruyne..."er det lov å si?" Ja, sier jeg. Bare du forklarer hvorfor? "Jeg elsker overblikket hans, pasningsfoten og løpskraften. Forståelsen for både de offensive og defensive siden av spillet". Godkjent, sier redaktøren da (som jo er Liverpool-supporter, vel og merke).  

Bakgrunn: Hallingdal FK. Trent juniorlaget. Utdannet Lektor med en master i kroppsøving. Spesifisert inn mot idrett. 


Velkommen til Frisk Fotball, Fredrik. 

Tusen takk. Veldig glad for å være her.

Først Fredrik.  Som ny leder av juvelen i klubb-krona vår, Akademiet. Hva er dine ambisjoner i den perioden du nå har den jobben? 

Først, videreføre den fantastiske jobben som de før meg har gjort. Jeg hørte at for tre år siden, da Tom fikk jobben, så var det 15 deltagere her. Nå er det nesten 150, det er ikke til å tro. 

Fortjent skryt til Tom, Cecilie og Sander. Men, hva vil du gjøre?

Akademiet skal være trygt, godt og det skal være trivelig for barna og ungdommene komme hit. Det er viktig. Så skal vi bidra til å gi barna kunnskap og evner til å spille fotball gjennom et helt liv. Det gjør vi gjennom å bygge en fysisk grunnmur, utvikle ferdigheter med og uten ball. Enkelt sagt. Vanskelig gjort.  

 Spennende. så, må jeg må jo si at jeg personlig er veldig nysgjerrig på hvorfor en så godt utdannet og skolert person som deg, ønsker å komme til en liten klubb som vår? 

Først vil jeg si, at Cecilie er veldig god til å selge inn klubben. Og, da jeg fikk sjansen til å ta denne jobben var jeg derfor ikke i tvil . Dette er jo en klubb som er "up and coming". Og ikke minst, jeg er ser at klubben er kjempegod til å tenke riktig i forhold til kompetanse. Da jeg kom hit første gangene ble jeg så imponert over nivået på trenerne, og hvor mye ressurser klubben bruker på å få utdannede trenere. Da tenkte jeg, dette har jeg lyst til å være en del av.

Jøss, alltid morsomt å høre noen litt utenfra kommer inn og ser på klubben vår. Blir litt rørt. Og som alle menn, er jeg svak for skryt. Kan du utdype litt mer hva du ser? 

Jeg ser at Frisk Fotball er helt unik i sin måte å satse på de unge, gjennom å tilby trenerkompetanse på et svært høyt nivå. Det gjør at man både kan utvikle seg som fotballspiller. 

Hvorfor er det viktig med fotballkompetanse, i et akademi, eller etter-skolen-tilbud, som det jo også er, for barn. Skal det ikke bare være fri lek og moro?

Jo, det skal det være moro og lek. Men, det må være innenfor fotballens rammer. Og, foreldre skal vite at de skal kunne sende barna hit hver dag, og være trygge på at de blir fulgt opp. Dette gjør vi gjennom å skape trygge rammer rundt barna hver dag. Det er det virkelig her nede på klubbhuset. Vi følger systematisk opp hvem som kommer, de blir hentet om, og det er mate og mange voksne til sted. Jeg er imponert over hva Cecilie og de andre har fått til her på så kort tid. 

Men, hvor er fotballen i alt dette?

Men, det må ligge en god fotballfaglig plattform til grunn. Utvikler man seg ikke som fotballspiller mens man er her, så blir etter hvert kamper og treninger så krevende, at gleden ved å bevege seg og spille fotball forsvinner. Akkurat som på skolen. Mestrer man ikke matte og norsk, så blir det i lengden fryktelig tungt å være på skolen, også sosialt. 

Er vi flinke nok til å ta vare på de som har ambisjoner, synes du? Det er jo alltid en balansegang dette?

Det som kan være litt krevende i et læringsmiljø for barn og ungdommer, er at man ikke klarer å se annet enn de som har ambisjoner om å bli eliteseriespillere, og da kan det gå ut over det sosiale miljøet. Det som imponerer meg her, er at man synes å klare en slags både-og-tankegang. Man lar de som vil trene mye og vil mye, få lov til det, samtidig som man er svært opptatt av at alle skal ha et annet tilbud. Det tiltaler meg som lærer, pedagog og fotballmann (sier Fredrik med et stort smil. Det hører med til presentasjonen av Fredrik at han smiler mye)

Intervjuet fortsetter under bildet


Fredrik er opptatt av å lære barn å forstå fotball og gjennom det lære de å bli glad i bevegelse og aktivitet


Hva er viktigst når man skal bli glad i å spille fotball? 

Det jeg tror, er at det er viktig å skape en god læringskultur. Altså, at barna har lyst til å lære å spille fotball. Det kommer ikke av seg selv

Fotball er mer enn en ball, og løpe rundt etter den, er det det du mener?

Hehe...ja. Det er et spill, og barna må ønske å lære det. Både det fysisk, det taktiske og det å øve på å ha kontroll på ballen. Det er det vi jobber med på akademiet. Og, jeg må si jeg er imponert over læringskulturen hos barna og ungdommene på akademiet her. Her har de som har vært her før meg, gjort en kjempegod jobb. Samt trenerne i lagene og foreldrene.  


Vi ønsker Fredrik lykke til. Og vi er overbevist at barna har fått en fantastisk god fagmann og et godt menneske som leder av akademiet. 

Ønsker du å melde deg på Akademiet, så gjør du det enkelt ved å trykke på denne linken: Spond Club


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.