Organisasjonsmennesket som forelsket seg i fotballspillet
Postet av Ketil Lindseth den 22. Aug 2021
Navn: Cecilie Nordby
Alder:42
Utdanning: Bioingeniør
Aktuell: Nyansatt daglig leder i Frisk Asker Fotball
Verv i klubben: lagleder for 2010 (siden 2006)
Favorittklubb (utenom Frisk Asker): Rosenborg BK (studerte i Trondheim i 4år, fantastisk engasjement rundt klubben og byen)
Verdens beste fotballspiller: Maradona, på fotballbanen vel å merke..
Verdens beste trener: Nils Arne Eggen. En mann med stort hjerte, enormt engasjement og omsorg for spillere og klubben.
Ambisjon for vervet/stillingen: Skape trygge og gode rammer for spillere, trenere, lagledere og alle tilknyttet klubben. Sammen skal vi løfte Frisk Asker til å bli en ettertraktet klubb å være medlem i. Med ny bane og etterhvert nytt klubbhus skal lage mange artige, spennende og lærerike arrangementer.
- Da er du i gang da, Cecilie. Hvordan har det vært å gå fra å være avdelingsleder for et medisinsk laboratorium, til å være daglig leder for en klubb med ca. 500 medlemmer?
- Du, det har vært veldig gøy. Vi har arrangert fotballskole med 130 deltagere, hatt introduksjonstreninger for 6-åringer fra Bondi, Vettre og Blakstad, ja det kom til og med barn fra Billingstad og Holmen på helgesamlingene våre. Forhåpentligvis vil mange av disse spille fotball for klubben vår i mange år framover. Det gjør meg glad. I tillegg har vi hatt trenerkurs for jenter og gutter, der har vi hatt over 30 deltagere. Gutter og jenter i alderen fra 15 til 20 år, som gjorde en super innsats på sommerskolen. Vi kommer også til å bruke disse på akademiet framover, og inn mot lagene.
Cecilie Nordby, 42 år, mor til tre, bor på Vettre, født og oppvokst i Halden i gamle Østfold, har snart hatt sin første hele arbeidsmåned som daglig leder for Frisk Asker fotball. Der kommer hun fra jobben som avdelingsleder for Cero sin industrielle lab, noe som må kunne sies og ligge et stykke unna og være leder for trenere og frivillige, eller?
- Det er nok ikke så ulikt som mange skulle tro. Å være avdelingsleder handler jo også om å organisere, administrere og lede andre mennesker. Mye av det samme som jeg skal gjøre i klubben. Sluttresultatet er helt annerledes, men det kreves nok mange av de samme ferdighetene for å få gode resultater, hevder Cecilie.
- Hva er de viktigste oppgavene dine i klubben, Cecilie? Skal du trene lag?
- Nei, jeg skal ikke trene lag. Jeg kan ikke mye fotball, annet enn at jeg har sett barna mine spille og jeg har etter hvert som lagleder vært mye på treninger og kamper. Du vet, Halden er ikke akkurat noe fotballby, ha-ha-ha. Min idrettsbakgrunn er at jeg har spilt håndball og jeg har trent travhester. I ungdommen har jeg kjørt rundt i Norge og Sverige med travhester, hvor jeg organiserte treninger og løp for kuskene. Men, jeg elsker fotballspillet, det må jeg få legge til. Det har jeg etter hvert blitt veldig glad i, og jeg blir mer og mer glad i det, desto mer jeg lærer.
Før vi fordyper oss i fascinasjonen for fotballspillet, så er det interessant, sett fra redaktørenes side, å gå inn på Cecilies organisasjonsevner. Når man snakker med trenerne og lagledergruppa som har hatt Cecilie som lagleder på gutter 2010 (undertegnede, blant annet), så er tilbakemeldingene overstrømmende over hennes administrasjonsevner og lederegenskaper. Lekkasjer fra de interne diskusjonene hos styret i Frisk Asker fotball tilsier at det var nettopp disse evnene som gjorde at hun fikk jobben.
- En av trenerne på gutter 2010 har sagt følgende om din rolle som lagleder: «så lenge du er med, er jeg med og hjelper til med laget», og en annen sier: «uten at du hadd organisert det herre, så hadd æ slutta for læng sia». Det er litt av et kompliment til en lagleder?
- Ha-ha-ha, jeg vet ikke om det stemmer helt, men det er jo hyggelig å få komplimenter. Jeg liker at ting er ordentlig og organisert, jeg kan ikke fordra at ting er rotet og tilfeldig.
- Påstand fra redaktøren: laglederen, en rolle som kanskje er litt undervurdert i en klubb og i et fotballag?
- Det er nok riktig. Jeg mener at lagledere-rollen er undervurdert, fordi uten at laget er ordentlig organisert, kamper og treninger er tilrettelagt, så svekkes trenerne og dermed også barnas opplevelse. Et fotballag omgitt av frivillige faller urovekkende raskt sammen, det merket vi spesielt under Coronaen. Derfor kommer vi fra klubbens side til å vektlegge skolering og tid med laglederne i tiden framover. De vil være mine viktigste ressurspersoner for å kunne gjennomføre årsmøte og styrets prioriteringer. Så skal Tom, som sportssjef, sammen med Ketil Lindseth (undertegnede), følge opp trenerne. Da får klubben to solide ben å stå på, den organisatoriske og den sportslige. Det tror jeg blir veldig bra, jeg har stor tro på den måten å gjøre det på.
- Interessante og spennende tanker, Cecilie. Jeg kan vel (med et smil rundt munnen) si at det fra styret sin side er slik at du har full tilslutning fra; styret, om å gjøre det på denne måten.
Frisk Asker Fotball er en fotballklubb, så kan til slutt være greit å reflektere litt over nettopp; fotballspillet. Cecilie sier det fascinerer henne, men at den fascinasjonen har kommet etter hvert. Da bli jo jeg som livslang fotballidiot nysgjerrig på en slik reise.
- Som daglig leder er du jo sjefen til sportssjefen (Tom Klein Obbink) og de andre deltidsansatte trenerne i klubben. Så, det vel ikke utelukket at det i kontorlokalene vil det bli mye fotball, ikke minst når det nye klubbhuset er på plass. Jeg antar du har kalkulert med det, og du nevnte jo også at du etter hvert har blitt svært så fascinert av selve spillet?
- Ja, jeg har gradvis blitt mer og mer interessert i spillet. Etter hvert som jeg har lært mer og mer av det. Jeg er nok ikke som deg, at jeg ser alt av Premier Leauge og Tippeligaen på tv´n, men jeg har forelsket meg i fotball, om det går an å si noe sånt? Jeg liker samspillet, jeg liker hvordan man må samhandle for å få til noe.
- Min påstand (redaktøren, og sikkert noen flere) er jo at offside er det som gjør fotball til det mest intelligente spillet i verden (Når det er offside må man tenke før man gjør valg, man har store fordeler av å samhandle og organisere både spill og motspill)
- (stille), ja, det er kanskje sant det? Det har jeg ikke tenkt på. Jo, det er nok noe i det. Du har nok rett. Det er utrolig fascinerende. Men, nå må jeg slutte av, for nå skal jeg kjøre minstemann på hockey og deretter skal jeg på gåtur.
Måten vi avslutter intervjuet med klubbens nye daglig ledere er nok veldig typisk Cecilie Nordby: alltid på farten, alltid med mye energi og alltid i frivillighetens tjeneste. Vi ønsker henne lykke til i jobben.
Kommentarer
Logg inn for å skrive en kommentar.
Siste fra Ketil Lindseth
Styrking av Akademiet
17.02.2024
Kira vil spille i Champions Leauge
10.03.2023
Kan du hjelpe klubben med klubbhuset?
31.05.2021