Lagleder med stor L

Postet av Frisk Fotball den 17. Apr 2023

Ingrid Olsen Bodsberg, ei helstøpt dame fra Trøndelag og Trondheim. Eneste fotballkarriere å skilte til er en sesong i Byneset IL, i første klasse. Hun hevder selv hun kan null og niks om fotball, men elsker å være lagleder og brenner for klubbens J2013-lag. I følge klubbens daglige leder er «hun et rivjern og gjør en fantastisk jobb». Det trigger selvsagt redaksjonens oppmerksomhet og vi har fått en kjapp prat med Ingrid i det hun var å hentet en bag på klubbhuset. 


Navn: Ingrid Olsen Bodsberg

Aktuell: Lagleder J2013

Favorittklubb: Rosenborg (for ei dame)

Yrke: Lærer

Hvor lenge har du vært lagleder: Siden jentene gikk i første klasse

Favorittspiller: Mini Jakobsen (red. anm. en Rosenborg- legende)

 

 

Ingrid, hva fikk deg til å bli lagleder?

Ja, ikke sant? Jeg har ingen anelse, og ler godt. Alvorlig: Jeg synes det er fantastisk moro og få bidra til at jentene får et tilbud. Det er så viktig. 

Hvor mange jenter spiller på J2013?

Nå er vi 25 og vi startet med fem (!!). Vi er veldig glade for at vi har fått så mange nye på laget. Og at vi har klart oss så godt gjennom Corona

Dette er jo fantastisk, hva er suksesskriterier? 

Vi har det gøy på trening. Vi er mange voksen på trening. Vi er opptatt av at alle jentene skal få mestringsfølelse. Vi jobber godt med lagånd. Vi er flinke til å inkludere alle. Vi er trygge voksne. Det er et stort handlingsrom for positiv fotballglede i laget. Og, noe som er viktig; vi har tydelige krav til barna.

Krav? Hva legger dere i krav?

Alle må komme presis på trening. De må delta på øvelser og spill og høre på voksne. Når vi som ledere sier noe, så blir det sånn. Ikke noe rom for diskusjon. Vi har varierte øvelser. Vi har en god blanding av øvelser og differensiering for å gi alle mestringsopplevelse. Det vil si at man får øvelser som er tilpasset sitt mestrings- og utviklingsbehov. Vi har lik spilletid i kamper. Alle spiller på alle plasser, ingen faste plasser med andre ord. Det er har fungert veldig godt. Vi har hatt en god lagtikk.

Nå ble jeg nysgjerrig, som trener. Hva legger dere i god lagtaktikk?

Et tydelig opplegg for hvordan vi som lag skal spille ut ball og hvordan vinne tilbake ball. 

Klare oppgaver? 

Ja, klare oppgaver. Den som spiller bak vet hva den skal gjøre, og den som spiller foran vet hvordan den oppgaven skal løses. Det gir trygghet. 

Hva er den viktigste jobben som lagleder

Jeg er som lagleder, et bindeledd mellom trener og klubb. Lagleder skal ha kontakt med foreldre. Men først og fremst er hovedansvaret mitt at jeg skal legge til rette for at jentene skal ha det bra. 

Er det arbeidsomt?

I perioder er det jo det, hvis det topper seg med oppgaver, så. Men, veldig givende. Som lagleder får man kontakt med barn, voksne og jeg blir godt kjent med alle. Det er veldig givende.

Vil du si at laglederjobben er undervurdert?

Det er perfekt og være lagleder når man ikke kan så mye fotball. Om man ikke kan taktikk, men ønsker å bidra likevel. Jeg anbefaler alle foreldre å ta roller i klubben, vi trenger dere. Man trenger ikke ha B-kurs i fotball for å hjelpe til på et lag, og det betyr så mye for barna at vi er der og organiserer aktiviteten, ser dem og hjelper til. 

Hva er det beste med Frisk Fotball?

Nytt klubbhus, ny arena. Akademiet er flott. Jenteakademiet er veldig bra. Da får jentene en dag der de får vært sammen. Vi trenger flere jenter der. Vi har mange engasjerte trenere i klubben, og de på 2013 er selvsagt ekstra god (så ler hun godt). Det beste med laget vårt, er at de har det så gøy sammen og drar med seg stadig flere.

Vi ønsker Ingrid og laget lykke til i sesongen som kommer. I det Ingrid løper ut med bagen på skuldra, retter hun pekefingeren mot redaktøren og formaner om at jeg må understreke at J2013 er et lagprosjekt og at hun er heldig som får jobbe med så flinke trenere. Jeg lover selvsagt å få med det.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.