Askers beste angrepslag?

Postet av Frisk Fotball den 29. Aug 2022


Frisk Fotballs A-lag har snart slettet alle rekorder som er å slette i klubbens historie. De er etter hvert blitt en svært fryktet motstander i 8.divisjon, og spiller Askers(?) mest underholdende angrepsfotball for tiden. Etter å ha sablet ned Østlandskameratene med rekordssiffrene12-2 (klubbrekord har redaksjonen blitt fortalt), og Jardar hele 4-1 i de to siste seriekampene, så sprinter Frisk-gjengen bokstavelig talt mot opprykk. 

Det er en gruppe med svært ivrige og entusiastiske menn (og gutter), som har funnet stor glede i å møtes en til to ganger i uken for å trene. Troppen består nå av 35 spillere, og de trener en til to ganger i uken, og smilene og latteren er lett å spore når de møtes.  Slik det ligger an nå, så blir det opprykk til høsten, og enda bedre motstand til neste år. 

Seniorsatsingen har ikke vært prioritert i Frisk Fotball, men nå lover sportssjef Tom O. Klein at det skal satses på A-laget, også framover. Lokalbefolkningen og klubbentusiastene går en svært spennende tid i møte, med andre ord. 

- vi har ambisjoner om å i første omgang rykke opp til 6.divisjon, så får vi ta det derfra, sier trener og primus motor Espen Røisland.  

Espen Røisland har vært avgjørende for at A-laget når både spiller Asker kommunes mest underholdende fotball, og at så mange spillere ønsker seg til klubben.

- Espen er helt unik, og har både nese for talenter og for rekruttering, sier daglig leder i Frisk fotball, Cecilie Nordby. Hun legger til at det er sjelden man finner så mye energi og engasjement hos en person, og som samtidig ønsker å bruke så mye tid på å skape aktivitet og engasjement hos både voksne og barn. 

- Espen er svært viktig både for A-laget og klubben. Jeg kan ikke få prisgitt han nok, sier Cecilie, med et stort smil.  

På A-laget finner du mange flotte personligheter, og noen er mer kjente fotballfjes enn andre. Den store stjernen (red. anm, ikke avklart begrepsbruk med spilleren selv ) , og kapteinen på laget, er Jan Banan Halbrendt Tømmernes, tidligere seriemester med Stabæk, og spilte i en rekke toppklubber i Norge. Tømmernes banket inn hele 8 (!!) mål mot Østlandskameratene. I tillegg finner vi talenter som juniorspiller Ludvig Karsten- Himberg, som har dominert stort i de kampene han har deltatt.   

- vi har helt klart ambisjoner om å etablere et godt A-lag, sier sportssjef Tom O. Klein, i Frisk Fotball.

- Vi kommer til å bruke mye større ressurser på ungdomssatsingen vår i årene som kommer, og for å kunne ha et sammenhengende godt tilbud til de ulike ungdomsklassene, ønsker vi å etter hvert kunne tilby et spennende og attraktivt tilbud på A-lagsnivå. Derfor vil vi bruke mer ressurser også på A-laget i tiden framover. Hva som er ambisjonene vil jeg ikke si så mye om nå, men det er vel lov for en sportssjef å drømme om enda mer enn 6.divisjon?  sier Klein, litt lurt og smilende,  i en sluttkommentar.

Neste kamp for våre gutter er mot Bislett, før Oldenborg 2 dernest står for tur. For de som ønsker å følge Frisk Fotballs ferd mot 7.divisjon, så ligger kampoppsettet ute på nettsidene til NFF.

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/hjem/?fiksId=187243 

Tidenes skrell utløst av Frisk Fotball G2009?

Postet av Frisk Fotball den 25. Aug 2022

På bildet, fra høyre: Ludvik Karsten (ass. Trainer), Jacob Phelps, Casper Mangseth, Mahamed Said, Christian Hanevold (2010), Ola Lund, Zelius Torjesen, Alton Mehmeti, Henrik Naterstad, Samaale Ali, Valton Mehmeti, Adrian Ekjord, August Gudmundson, Guttorm Ingebretsen, Tom Klein Obbink (trainer/coach), Per Gudmundson (ass. Trainer)

Ikke på bilde, men en del av laget: Nikolas Ryen, Eirik, Gylland, Filip Nystuen, Herman Storbraaten, Isac Åsland, Jonas Eien, Sivert Stalheim, Olav Eien (ass. Trainer), Morten Ryen (ass. Trainer), Bjørn Stalheim (oppman)

I det som må være den mest forrykende fotballmatchen for et Frisk-lag denne sesongen , gjennomførte Frisk Fotballs 2009-lag OBOS-cupens store skrell: en 2-1 seier over et hardtsatsende Stabæk (etter ektraomganger). Nå venter kvartfinale for kameratgjengen fra Frisk. 

- For dette laget er ingen ting umulig, sier sportssjef og lagets trener, Tom Klein Obbink. 

Stabæk hadde akkurat vunnet 1.divisjon, og derfor var det stor spenningen knyttet til kampen, blant både lagledelse og spillere. Dette var virkelig Davids kamp mot Goliat, i vår region. 

- Stabæk har større ressurser enn vår lille klubb, men i denne kampen viste vi at vi med lagånd, mye trening og målrettede utøvere, også kan konkurrere med de beste spillerne i landet, sier assisterende trener Ludvik Karsten. 

Stabæk tok noe oppskriftsmessige ledelsen 1-0, og verre skulle det bli. Noen minutter ut i andre omgang fikk Frisk et rødt kort, etter at dommeren mente en av våre spillere dro ned Stabæks spiller alene mot vår keeper. Selv om det ble protestert, ble dommerens beslutning stående. Imidlertid tente dette tydeligvis våre gutter. 

Minutter senere kommer Valton gjennom alene mot keeper, og skårer. Det står 1-1, og Stabæks gutter virker lettere rystet. 

Fra nå og ut, tar Frisk fullstendig over spillet, til tross for at vi spiller 8 mot 9  (mot et av landets beste 2009-lag, red. anm.). Kampen går til ekstraomganger, og til større og større jubel og summing fra våre supportere, fortsetter våre gutter å male istykker Bærums-gutta. 

10 minutter før slutt skjer det: Zelius drar av et par mann og spiller til Henrik, og fra en nesten umulig vinkel skårer Henrik sesongen mål (?). Sensasjonen er et faktum. Stabæk klarer aldri å komme seg over sjokket, oransje hardtsatsende Frisk-gutter som feier over de blå. 

Det blir ikke flere mål, og dommeren blåser endelig av kampen. Vi er videre til kvartfinalen i cupen. 

Dette er en skrell som blir lagt merke til langt ut over Askers grenser, det skal være sikkert, sier sportssjef Tom Klein Obbink. 
Oppstart akademiet mandag 15.august!

Postet av Frisk Fotball den 14. Aug 2022

Etter en flott sommer og 2 fantastiske uker med 200 deltagere på sommerskolen, er vi nå klare for akademistart! Første akademidag er allerede i morgen, mandag 15.august. Sander tar over rollen som leder for akademiet, men Tom kommer til å være trener på akademiet sammen med Sander. Husk at jentene deltar gratis på akademiet i august! 

For info og påmelding: https://www.superinvite.no/#/invitation/e206926bfa7f09f2f95034e570aea982

Noen minner fra 2 fantastiske uker med sommerskole (vi drev mest med fotball selv om det ikke ser slik ut på bildene ;) ): Grasrottrener, delkurs 1

Postet av Frisk Fotball den 4. Aug 2022

Det er igjen klart for grasrottrenerkurs! Kenneth og Ole fra NFF kommer 3 ettermiddager for å holde grasrottrener, delkurs 1. Vi har denne gangen valgt å legge det til 3 ettermiddager slik at vi unngår helgekurs. Det er veldig ønskelig at alle foreldretrenere i Frisk Fotball tar delkurs 1 og 2. Vet at alle har en stressende hverdag, men håper dere har mulighet til å delta på dette kurset :) For ungdommer som ønsker å jobbe i Frisk Fotball er kurset obligatorisk. 

Teoridelen holdes på brakka, og den praktiske delen på kunstgresset, Frisk Arena

Kursdager: 22.aug, 25.aug og 29.aug kl 18:00-21:30

Oppmøte: Brakka, Frisk Arena

Påmelding: https://club.spond.com/landing/courses/friskasker/CF211E9F2289405BB047E328842239EE 

Velkommen til kurs!
Frisk Fotball Akademi sesongen 2022/2023

Postet av Frisk Fotball den 2. Aug 2022

ENDELIG er det klart for påmelding til Frisk Fotball Akademi! Vi forsetter fremgangen og satsningen på akademiet, og har ansatt Sander Gurrik (https://www.friskfotball.no/blog/post/201384/ny-akademisjef-for-sesongen-202223?ispage=true) som sjef for akademiet. Sammen med Tom vil dette styrke treningsteamet for akademiet og klubben betraktelig. Etter jul flytter vi oppholdsrom fra brakkeløsningen til vårt nye, fantastiske klubbhus:) Vi gleder oss enormt til sesongstart og akademistart! 

Meld dere på, akademistart mandag 15.august.

Påmelding til akademiet: https://www.superinvite.no/#/invitation/e206926bfa7f09f2f95034e570aea982Ny akademisjef for sesongen 2022/23

Postet av Frisk Fotball den 1. Aug 2022

1.august startet klubbens nye akademisjef, Sander Gurrik, i sin jobb. Han kommer fra tilsvarende jobb i FK Donn. Sander er opprinnelig fra Drammen og flytter fra Kristiansand og til barndomstrakter for å kunne bruke dagene sine på Frisk Arena. Formålet med den nyopprettede stillingen er blant annet at sportssjef Tom Obblink Klein skal kunne bruke mer tid på lag,  utvikle trenerne og det fotballfaglige fundamentet i klubben ytterligere. Frisks redaksjon har vært så heldig å få en kjapp sommerprat med Sander på hans første arbeidsdag, og er som alle andre spent på hvorfor han har valgt å begynne i vår klubb.  

Navn: Sander Gurrvik

Alder: 27 år (snart 28)

Aktuell: Nytilsatt Akademisjef

Favorittklubb: Liverpool FC (red.anm: en bra mann med andre ord)

Trenerfavoritt: Jurgen Klopp

Bakgrunn: Master Idrettsvitenskap og prestasjonsutvikling innen fotball (Lektor). Trent G16 og G18 i FK Donn. Ansvarlig for Akademi og SFO i FK Donn. UEFA- B (ferdig oktober 2022). Fysisk tester Starts A-lag.

 

Sander, en mann med din imponerende bakgrunn og utdanning, hvorfor velger du å begynne i Frisk Fotball?

  • Takk for en så hyggelig introduksjon. Jo, jeg synes det er en veldig spennende klubb. Det er mye som skjer her og det er et veldig bra «trykk i klubben.» Jeg liker også treningsfilosofien og folkene her. De er flinke og har barna i fokus. Det liker jeg. Det appellerer derfor veldig til utdanningen min, og jeg har jo jobbet i 2.5 år med dette i Donn. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet. 

Hva er det viktigste når du når får ansvaret for Akademiet?

  • Jeg ser at Tom og co. har gjort en veldig god jobb, og den skal jeg videreføre, og kanskje ta med meg noen nye tanker fra der jeg kommer fra. I Fotball er det viktig å hele tiden være utvikling og se etter ny kunnskap. 

Hva betyr det i praksis for de som kommer på akademiet i høst?

  • Vi skal fortsette å satse mye på lek og utvikling av ferdigheter, med og uten ball. Jeg vil fortsette linjen med mye individuell ballkontakt for de minste og gradvis øke mengden med spill og ferdighetsutvikling knyttet til valg (hva gjør du når du får ballen, og når du ikke har ballen) etter hvert som de blir eldre. Det vil si mye av det som Tom allerede har vektlagt, en mot en, to mot to. Det er disse tingene vi også jobbet med i Donn, og som jeg ser at for eksempel en toppklubb om Start også vektlegger på sitt Akademi. 

Hva tenker du i forhold til ungdomssatsingen og de som vil trene litt ekstra?

  • Jeg tenker at det er veldig bra at klubben har bestemt at Akademi+ går fra å være en forsøksordning til å bli en permanent satsing, og at fra og med i høst så innlemmes 2012 også i pluss-akademiet. Jeg mener at de eldste barna og ungdommene som er modne for å bli stilt litt høyere krav til, skal ha et tilbud om dette også i en klubb som vår. Ellers er min erfaring at de forsvinner til andre klubber. 

Skal du trene noen lag i klubben?

  • Det skal jeg. Men, jeg vet ikke hvilke. Det er det Cecilie som bestemmer. 

Til slutt, har du noen tips til de barna og ungdommene som er glad i fotball og ønsker å bli enda bedre?

  • Dra på løkka, og ha det gøy. 

 

Det er ingen tvil om at det er en svært motivert og kunnskapsrik trener som har hatt sin første arbeidsdag på Frisk-brakka. Som alltid, så oppfordrer vi alle foreldre, trenere og lagledere til å slå av en prat når de møter Sander. Som alle sikkert har erfart; i en klubb går alt så mye bedre når man er på hils med hverandre.