Frisk Fotball i Rivende Utvikling!

Postet av Frisk Fotball den 27. Feb 2024

Kjære medlemmer, foreldre og tilhengere av Frisk Fotball

Tiden går fort når man har det gøy! Det har skjedd mye i klubben i det siste, og jeg tenker det er på høy tid med en liten oppdatering fra administrasjonen.

Siden starten av 2024 har vi ansatt 3 nye trenere i klubben, noe dere sikkert har fått høre hjemme. Vi har fått inn en ekstra trenerressurs i klubben, og en vikar for Sander, som har gått ut i pappapermisjon. Dere kommer nok til å bli godt kjent med Knut og Fredrik gjennom deres fulltidsstillinger i Frisk. De vil være involvert i akademiet, og vil være å finne på klubbhuset daglig. I tillegg har vi fått inn en trener i 25% stilling for å styrke den faglige kompetansen på Akademi +. Han heter Tiago og er på plass på Frisk Arena hver fredag, og er kun involvert i akademi +.

Sander vil også være til stede mandag eller tirsdag ettermiddag for å følge opp fys-prosjektet som ble startet for ungdommene i Frisk Fotball i november.


Nyansatte i Frisk Fotball

Knut Horrigmo startet i Frisk 2. januar 2024 i 100% stilling. Han er 23 år og fra Skien. Han har en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i trenerrollen (fotballtrener). Til tross for sin unge alder, har Knut allerede vært trener i 5 år, tatt UEFA B, trenerveileder og flere andre kurs gjennom NFF.

Knut er hovedtrener for klubbens G-15-lag, trener på Frisk Fotball akademi og vil etter hvert ha et overordnet ansvar for barnefotballen i Frisk.


Fredrik Andresen startet i Frisk 2. februar i 100% stilling. Han er 28 år og fra Gol. Han er utdannet grunnskolelærer og har master i kroppsøving- og idrettsvitenskap. Fredrik er meget aktiv innen idrett, og fotball ligger hans hjerte nærmest.

Fredrik har tatt over ansvaret for Frisk Fotball akademi når Sander har pappapermisjon. Han vil også involveres i lagstreningene.

Les intervjuet av Fredrik her 


Tiago Alves Santos ble leid inn som trener på akademi + før jul, og ble ansatt i klubben 2. januar i 25% stilling. Han har master i idrettsvitenskap og UEFA B. Han har jobbet som fotballtrener i 9 år i Portugal, Italia, Singapore/Indonesia og Norge. Han har også jobbet som fysisk trener og med skadeforebygging/restitusjon.

Tiago styrker et allerede meget kompetent trenerteam i Frisk og har fått ansvaret for det sportslige innholdet på akademi +

 

Klubbhus og bane

Tipper dere er lei av å høre om kulderekord, snørekord, rekord i svingninger i temperatur på et døgn, det er administrasjonen i klubben også! Denne vinteren, som er første gang klubben har hatt full vinterdrift på Frisk Arena, har kong vinter virkelig satt klubben på prøve. Vi skal lære om vinterdrift av kunstgressbane, lære banen å kjenne, ta riktige avgjørelser om vi skal la snø ligge eller brøyte banen, når salte banen, hvordan skånsomt vedlikeholde banen og hvordan ha en best mulig bane, men samtidig bruke minst mulig strøm.

Vi skjønner at det har vært frustrerende for spillere og trenere når banen må stenges. Det har blitt kommentert «at banen er håpløs». Men når vi ser på banene i området, må vi gi oss selv bestått så langt denne vinteren. Samtidig jobber klubben videre for å bli enda bedre på banedrift, samt sikre mer stabil drift.

Teknisk har klubbhuset fungert bra. Varme og ventilasjon fungerer som det skal. Treningsrom og garderober brukes stadig hyppigere. Dessverre har vi hatt noen vannlekkasjer, en lekkasje på grunn av frost i nedløpsrøret til taket, og vi har en pågående lekkasje fra taket. Lekkasjen fra taket vil først kunne utbedres til våren. Det var også frost i vannledningen inn til klubbhuset når det var som kaldest.

Dugnaden i klubbhuset for tilsynsvakt/kioskvakt har fungert over all forventning. For en fantastisk foreldregruppe vi har i Frisk Fotball som stiller opp!




Nytt møterom

I løpet av januar stod 2 nye rom ferdig i klubbhuset, møterom og e-sport. Møterommet er beregnet til spillermøter og trenermøter. Det er også mulighet å leie møterommet privat. Rommet er utstyrt med møtebord, stoler og stor skjerm for tilkobling av pc.


E-sport

Vi ser frem til at klubbens e-sport rom blir ferdigstilt, og håper på god støtte fra frivillige for å få alt på plass. Klubben trenger hjelp til innkjøp av utstyr, samt legge en plan for drift. Meld din interesse til administrasjonen!

 

Ungdomslag

Denne høsten har klubben gjort en del endringer i organiseringen av ungdomsfotballen. Fra å ha rene årskull har klubben endret til tilpassede treningsgrupper. Jenter født 2010 og 2009 har slått seg sammen og stiller 2 lag i J15 seriespill. De stiller et lag i 1. div og et lag i 3. div. Jenter født 2011 stiller 2 lag i seriespill, som også er deres første år med ungdomsfotball. Det er planlagt at J2011 og J2012 slår seg sammen til en treningsgruppe etter denne sesongen.

Gutter født 2011 stiller 3 lag i deres første sesong i ungdomsfotballen. Det er også flyttet opp 6 spillere født 2011 til treningsgruppen G14, som stiller et lag i 1. div avd B. Gutter 15 år har fått hele 8 spillere fra klubber i nærområdet og består av spillere født 2010 og 2009. De stiller 2 lag i G15 seriespill, ett lag i 1. div avd B og ett lag i 3. div.

Klubben har denne sesongen rekord i antall ungdomslag i seriespill. Det er selvfølgelig noe vi er veldig stolte av, men det krever også at klubben utnytter banekapasiteten maksimalt. Denne sesongen kommer det til å være mer aktivitet enn noen gang tidligere på Frisk Arena, og det er vi veldig glade for.

 

Sander startet et fys prosjekt for ungdomslagene i Frisk. Hovedmålet er å styrke spillernes kjerne- og støttemuskulatur for å forebygge skader i fremtiden. Dette vil også etter hvert implementeres på barnelagene, som en fast del av lagstreningene. Sander følger opp prosjektet en gang i uken når han har pappapermisjon.

Takk til alle våre dedikerte medlemmer, foreldre og tilhengere for deres støtte og engasjement så langt! Vi ser frem til en spennende tid med de nye trenerne på plass, flere ungdomslag i seriespill og spennende prosjekter på gang. Vi oppfordrer dere til å ta turen innom Frisk Arena og ta en kaffe med oss i administrasjonen.

Sjekk ut klubbens arrangementer fremover her!



Godt nytt år fra klubben

Postet av Frisk Fotball den 31. Des 2023

Når vi nå står på terskelen til 2024, så våger vi oss på følgende påstand: 2023 har vært et fantastisk år for Frisk Fotball. Aldri har vi hatt flere barn som spiller fotball i klubben, aldri har vi hatt flere lag, vi har utdannet flere trenere enn noen gang og vi har en ny flott bane som brukes både til organisert og uorganisert aktivitet. I tillegg er det stor aktivitet i et nytt klubbhus, både i form av akademi, hvor vi nå har 140 deltagere(!). Barn og ungdom bruker huset etter skolen til lekseaktivitet, kombinert med trening og et måltid.

Selv om både styret og administrasjonen sier seg selv fornøyd, så skynder vi oss også å legge til at rammebetingelsene for å kunne utøve klubbdrift i Frisk Fotball er fantastiske. Takk til de enkeltpersoner som har bidratt med å få på plass både bane og klubbhus. Her ligger det årevis av frivillig innsats til grunn for suksessen.  I tillegg til det store økonomiske bidraget som Aker, som vår hovedsponsor, har bidratt med. Vi retter også en stor takk til våre andre hovedsponsorer, First House, Extra og fra 2024; Torshov sport og Nike, som er vår nye utstyrsleverandør. Uten dere ville treningsavgiften vært høyere og aktiviteten lavere. 

Hovedprioritet fra styret og administrasjonen sin side i 2023, har vært å få på plass en driftsmodell som er bærekraftig for bane og klubbhus. VI høster stadig nye erfaringer med å drive et så stort anlegg, både økonomisk og praktisk. Det er enda for tidlig å si noe om hva dette vil kreve av oss som klubb. Vinteren er lang og det er usikkerhet knyttet til både strømbruk, snøforhold og brøyting.

 Vi får også masse spørsmål om forholdet til enkelte av naboene, og pågående saker med kommune og statsforvalteren som følge av dette. Administrasjonen bruker dessverre mye tid på å følge opp enkelte av naboene. Det har til tider vært daglig mailkorrespondanse med klager og spørsmål. Pågangen både i form av fysisk oppmøte og saksbehandling, har til tider vært så stor, at styret har sett det nødvendig å gjøre avbøtende tiltak for å skjerme administrasjonen. Vi har imidlertid fra klubben side side et håp om å kunne avslutte denne saken i løpet av 2024. 

(For ordens skyld: Til spørsmålet om vi kan utlevere korrespondansen med naboer, så kan vi opplyse at vi praktiserer åpenhet i klubben, og all mailutveksling med enkeltpersoner i denne saken kan utleveres, om det er nødvendig.)

Til slutt vil vi takke. Først og fremst vil vi takke alle barna og ungdommene som trener hardt, som legger ned enormt med timer på banen, i styrkerommet og på kamparenaer rundt om i landet. Barn og ungdom som er fremragende ambassadører for klubben i form av glede og prestasjoner. Gjennom god og riktig trening, blir fotball gøy og man får en sosial plattform som man har stor glede av gjennom hele barndommen og ungdomstiden.

Takk til frivillige som bidrar til å holde klubbhuset åpent gjennom hele året. Takk til lagledere som organiserer alle våre lag sin aktivitet og sørger for at trenerne kan være trenere. Takk til foreldre som tar trenerkurs og som kan lede barna gjennom en god og riktig treningsøkt. Takk til alle ungdommer som har tatt dommerkurs og som nå gjør at vi har våre egne kampledere.  Takk til ansatte på klubbhuset som bruker både arbeidstid og fritid på å drifte og utvikle klubben.

Sammen er vi er en stadig større gjeng som er på vei opp og fram. Det er vi stolt av, og vi gleder oss derfor veldig til 2024.

Godt nytt år til alle sammen

Hilsen fra styret og administrasjonen i Frisk Fotball.




Endelig, ny kolleksjon av klubbtøy!

Postet av Frisk Fotball den 20. Des 2023

Det har tatt tid, men endelig kan vi lansere vår nye klubbkolleksjon! Frisk Fotball har inngått et samarbeid med Torshov Sport, og valgt Nike som ny leverandør av klubbtøy. Valget falt på Torshov Sport på grunn av deres ekspertise og brede sortiment ved valg av fotballsko, samt fysisk butikk. 


Det vil bli anledning allerede i dag og handle klubbtøy i Torshov Sport sin butikk på Sandvika Storsenter. For de som ikke er avhengig av levering før jul, er det også mulig å handle i nettbutikken, levering etter jul. 


I løpet av januar vil klubbkolleksjonen utvides ytterligere med half-zip genser og t-skjorte. Dette fordi denne kolleksjonen lanseres først i jan 2024 (Nike Academy Pro 2024)

Betingelser for medlemmer av Frisk Fotball:

  • 20% av katalogpris på klubbtøy, trykk-kostnader kommer i tillegg
  • 15% på fotballsko, leggskinn og fotballer
  • 10% på øvrige produkter i butikken