Ny akademisjef for sesongen 2022/23

Postet av Frisk Fotball den 1. Aug 2022

1.august startet klubbens nye akademisjef, Sander Gurrik, i sin jobb. Han kommer fra tilsvarende jobb i FK Donn. Sander er opprinnelig fra Drammen og flytter fra Kristiansand og til barndomstrakter for å kunne bruke dagene sine på Frisk Arena. Formålet med den nyopprettede stillingen er blant annet at sportssjef Tom Obblink Klein skal kunne bruke mer tid på lag,  utvikle trenerne og det fotballfaglige fundamentet i klubben ytterligere. Frisks redaksjon har vært så heldig å få en kjapp sommerprat med Sander på hans første arbeidsdag, og er som alle andre spent på hvorfor han har valgt å begynne i vår klubb.  

Navn: Sander Gurrvik

Alder: 27 år (snart 28)

Aktuell: Nytilsatt Akademisjef

Favorittklubb: Liverpool FC (red.anm: en bra mann med andre ord)

Trenerfavoritt: Jurgen Klopp

Bakgrunn: Master Idrettsvitenskap og prestasjonsutvikling innen fotball (Lektor). Trent G16 og G18 i FK Donn. Ansvarlig for Akademi og SFO i FK Donn. UEFA- B (ferdig oktober 2022). Fysisk tester Starts A-lag.

 

Sander, en mann med din imponerende bakgrunn og utdanning, hvorfor velger du å begynne i Frisk Fotball?

  • Takk for en så hyggelig introduksjon. Jo, jeg synes det er en veldig spennende klubb. Det er mye som skjer her og det er et veldig bra «trykk i klubben.» Jeg liker også treningsfilosofien og folkene her. De er flinke og har barna i fokus. Det liker jeg. Det appellerer derfor veldig til utdanningen min, og jeg har jo jobbet i 2.5 år med dette i Donn. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet. 

Hva er det viktigste når du når får ansvaret for Akademiet?

  • Jeg ser at Tom og co. har gjort en veldig god jobb, og den skal jeg videreføre, og kanskje ta med meg noen nye tanker fra der jeg kommer fra. I Fotball er det viktig å hele tiden være utvikling og se etter ny kunnskap. 

Hva betyr det i praksis for de som kommer på akademiet i høst?

  • Vi skal fortsette å satse mye på lek og utvikling av ferdigheter, med og uten ball. Jeg vil fortsette linjen med mye individuell ballkontakt for de minste og gradvis øke mengden med spill og ferdighetsutvikling knyttet til valg (hva gjør du når du får ballen, og når du ikke har ballen) etter hvert som de blir eldre. Det vil si mye av det som Tom allerede har vektlagt, en mot en, to mot to. Det er disse tingene vi også jobbet med i Donn, og som jeg ser at for eksempel en toppklubb om Start også vektlegger på sitt Akademi. 

Hva tenker du i forhold til ungdomssatsingen og de som vil trene litt ekstra?

  • Jeg tenker at det er veldig bra at klubben har bestemt at Akademi+ går fra å være en forsøksordning til å bli en permanent satsing, og at fra og med i høst så innlemmes 2012 også i pluss-akademiet. Jeg mener at de eldste barna og ungdommene som er modne for å bli stilt litt høyere krav til, skal ha et tilbud om dette også i en klubb som vår. Ellers er min erfaring at de forsvinner til andre klubber. 

Skal du trene noen lag i klubben?

  • Det skal jeg. Men, jeg vet ikke hvilke. Det er det Cecilie som bestemmer. 

Til slutt, har du noen tips til de barna og ungdommene som er glad i fotball og ønsker å bli enda bedre?

  • Dra på løkka, og ha det gøy. 

 

Det er ingen tvil om at det er en svært motivert og kunnskapsrik trener som har hatt sin første arbeidsdag på Frisk-brakka. Som alltid, så oppfordrer vi alle foreldre, trenere og lagledere til å slå av en prat når de møter Sander. Som alle sikkert har erfart; i en klubb går alt så mye bedre når man er på hils med hverandre. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.