Velkommen til Akademi+, 2009, 2010 og 2011.

Postet av Frisk Fotball den 17. Feb 2022


Frisk Fotball tar sats og gjør en nysatsing: Akademi +. Dette er i første omgang et tilbud til gutter og jenter som er født mellom 2009 og 2011, hvor de som ønsker å trene litt ekstra, med litt ekstra intensitet og krav til seg selv, inviteres til å delta (det betyr at de aller fleste kan delta, men at det er litt strengere krav til å følge meg og høre på sjefen). Treningene går av stabelen fredager klokka 15.00, og varer i halvannen time. Øktene vil ledes av sportssjef Tom O. Klein, og vil ha samme format som Nederlandske AZ Alkmaar sine akademiøkter. Det vil si: mye ball, terping på å forstå spillet i relevante spillsituasjoner og en og to-touch. 

Tom, hvorfor gjør klubben denne satsingen med Akademi+ ?

I Frisk fotball ser vi nå at vi har masse unger som ønsker å trene fotball, og de ønsker mye aktivitet også ut over det vi kan tilby med dagens modell. Vi har et akademitilbud som strekker seg fram til de er 12 år. For at vi som klubb skal kunne imøtegå ønske fra foreldre og ikke minst barna/ungdommen om å videreføre noe av det gode arbeidet som er lagt ned i Akademiet de siste årene, så tilbyr vi nå en prøveordning med det vi har kalt for Akademi +.  


Som sportssjef, hva er dine ambisjoner for dette tilbudet, du skal jo selv lede det? 

Ambisjonene er at vi skal videreføre det klubben har sagt er viktig, nemlig at vi skal lære barn og unge i å bli glad i og trene mye. Det synes jeg og trenerteamet vi har er en fantastisk visjon å jobbe etter. Men, skal vi lykkes med det, må treningene være gøy, de må være utfordrende og vi ser at mange barn og ungdommer ønsker å bli stilt krav til. Det vil vi gjennomføre i det nye tilbudet. Lykkes vi med dette, tror vi at barna får en enda bedre inngang til ungdomsfotballen i Frisk, og vi vil kunne forebygge både frafall og forhåpentligvis vil de holde på enda lenger med idretten sin. 

Du har jo selv vært elev på FC Utrecht- akademiet ( red.anm. et svært anerkjent akademi i europeisk toppfotball), AZ Alkmaar (red.anm. som også er svært anerkjent) som utgangspunkt/modell for arbeidet med det nye Akademi+-tilbudet. Hvorfor det?

Jeg har vært på besøk i Alkmaar, og jeg har lest mye om deres filosofi. Den tar utgangpunkt i at man skal trene mye med ball, mye to mot to, fokusere på å lære barn og unge til å ta gode valg på banen, og ikke minst; tilpasse økter og utfordringer til deres fysiske nivå. Det er enorme forskjeller fysisk i en gruppe med 12-åringer, feks. Noen har kommet i puberteten, og noen er fortsatt barn. Det gjør også at opplevelsene på banen og treningene kan være urettferdig og direkte demotiverende om man ikke legger opp treningsøkter som er tilpasset dette. Frafallet kommer som oftest av manglende mestringsopplevelse, og i den alderen henger dette gjerne sammen med fysisk utvikling. Alle som har spilt mot noen som er to hoder høyere enn seg selv og løper mye raskere, vet hvor demotiverende det kan være. Men, om to år er dette snudd bokstavelig talt på hodet. Når vi nå lager ett kull en gang i uka av 2009 til 2011, så får vi i langt større grad tilpassede økter til den enkeltes fysiske nivå, og da har vi tro på at dette vil gi barna bedre opplevelser på lengre sikt. 


Vi anbefaler så mange som mulig til å melde seg på. I første omgang (til snøen er borte), så vil treningene være på Risenga. Deretter vil vi flytte ned på Frisk Arena. 

klikk på linken her for påmelding. 

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.