Jan Åge Fjørtoft til AKADEMI+, 1.april (obs. påmelding lengst ned i artikkelen)

Postet av Frisk Fotball den 13. Mar 2022

Mannen har spilt 71 kamper med flagget på brystet, og skåret 20 mål. Spilt i et VM, og har en drøss med kamper og mål i Premier Leauge, for tre ulike klubber, spilt i Championship, er en legende i Bundesliga, toppskårer i norsk tippeliga og i Østerisk toppserie...puh. Du ser han i dag ofte i forbindelse med Champions-leauge kamper på Viasport, hvor han er på hils og fornavn med alle stjerner og trener i internasjonal toppfotball. 1. April kommer han til AKADEMI+, og skal kjøre en økt med spesialisert angrepstrening. 

Først, Jan Åge, takk for at du stiller på vår nysatsing, Akademi+. Det setter vi veldig stor pris på.

Jeg stiller gjerne på slike satsinger. Det er viktig at man i klubbene har tilbud til barn og unge som vil trene litt ekstra og utvikle seg. Og, det finnes ikke noe bedre å avslutte en fredag på en med litt fotball, sier landslagslegenden med et stort smil.

Du var jo en spiss, en veldig god en, må vi kunne si, mellom oss to. Hvordan blir man en god spiss?

Da må man trene, trene og trene. Trene på avslutninger, trene på mottak og medtak. Skal man bli skikkelig god, må man holde på med laget sitt, men man må også holde på ved siden av lagets treninger. 

Du bruker å si til meg, at det å skåre mål, er litt undervurdert i Norsk fotball. Står du fortsatt for det?  

Hehe, ja. På et vis er det det. Da jeg spilte på landslaget, så brukte min sjef, Drillo, og si at det ikke spilte noen rolle hvem som skåra mål. Men, da jeg kom til klubben min i Premier League, så fikk jeg alltid beskjed om å skåre flere mål. Så, det var ganske stor forskjell, kan du si. Jeg øvde veldig mye på å skåre mål. I alle de klubbene jeg var proff i, så sto jeg igjen etter trening og skøyt og skøyt på mål. Jeg fant meg steder på 16-meteren og sto med ryggen til, slik at jeg visste hvordan jeg raskest mulig kunne avslutte i alle situasjoner foran mål. Jeg tror det var derfor jeg skåra mange mål også. Fordi jeg trente på det hele tiden.

Hva kommer du til å vektlegge i treningen den 1.april?

Det blir mye gøy og moro, og mye fokus på det å skåre mål. Det er det jeg vil si nå. Så får man se mer i detalj om man kommer på treningen. 

Uansett, takk for at du stiller opp. Vi setter veldig stor pris på det og jeg gleder meg til å se og lære det du kommer med. 

Takk, jeg gleder meg.

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.