Tidenes skrell utløst av Frisk Fotball G2009?

Postet av Frisk Fotball den 25. Aug 2022

På bildet, fra høyre: Ludvik Karsten (ass. Trainer), Jacob Phelps, Casper Mangseth, Mahamed Said, Christian Hanevold (2010), Ola Lund, Zelius Torjesen, Alton Mehmeti, Henrik Naterstad, Samaale Ali, Valton Mehmeti, Adrian Ekjord, August Gudmundson, Guttorm Ingebretsen, Tom Klein Obbink (trainer/coach), Per Gudmundson (ass. Trainer)

Ikke på bilde, men en del av laget: Nikolas Ryen, Eirik, Gylland, Filip Nystuen, Herman Storbraaten, Isac Åsland, Jonas Eien, Sivert Stalheim, Olav Eien (ass. Trainer), Morten Ryen (ass. Trainer), Bjørn Stalheim (oppman)

I det som må være den mest forrykende fotballmatchen for et Frisk-lag denne sesongen , gjennomførte Frisk Fotballs 2009-lag OBOS-cupens store skrell: en 2-1 seier over et hardtsatsende Stabæk (etter ektraomganger). Nå venter kvartfinale for kameratgjengen fra Frisk.

- For dette laget er ingen ting umulig, sier sportssjef og lagets trener, Tom Klein Obbink.

Stabæk hadde akkurat vunnet 1.divisjon, og derfor var det stor spenningen knyttet til kampen, blant både lagledelse og spillere. Dette var virkelig Davids kamp mot Goliat, i vår region.

- Stabæk har større ressurser enn vår lille klubb, men i denne kampen viste vi at vi med lagånd, mye trening og målrettede utøvere, også kan konkurrere med de beste spillerne i landet, sier assisterende trener Ludvik Karsten.

Stabæk tok noe oppskriftsmessige ledelsen 1-0, og verre skulle det bli. Noen minutter ut i andre omgang fikk Frisk et rødt kort, etter at dommeren mente en av våre spillere dro ned Stabæks spiller alene mot vår keeper. Selv om det ble protestert, ble dommerens beslutning stående. Imidlertid tente dette tydeligvis våre gutter.

Minutter senere kommer Valton gjennom alene mot keeper, og skårer. Det står 1-1, og Stabæks gutter virker lettere rystet.

Fra nå og ut, tar Frisk fullstendig over spillet, til tross for at vi spiller 8 mot 9  (mot et av landets beste 2009-lag, red. anm.). Kampen går til ekstraomganger, og til større og større jubel og summing fra våre supportere, fortsetter våre gutter å male istykker Bærums-gutta.

10 minutter før slutt skjer det: Zelius drar av et par mann og spiller til Henrik, og fra en nesten umulig vinkel skårer Henrik sesongen mål (?). Sensasjonen er et faktum. Stabæk klarer aldri å komme seg over sjokket, oransje hardtsatsende Frisk-gutter som feier over de blå.

Det blir ikke flere mål, og dommeren blåser endelig av kampen. Vi er videre til kvartfinalen i cupen.

Dette er en skrell som blir lagt merke til langt ut over Askers grenser, det skal være sikkert, sier sportssjef Tom Klein Obbink.