Frithjof Wilborn takker ja til å trene på AKADEMI+ (påmelding i artikkelen)

Postet av Frisk Fotball den 27. Mar 2022
Frithjof Wilborn har en lang karriere som spillere på høyeste nivå i Norge, for Strømsgodset og Brann, bak seg. Det sies om Wilborn at han var norges raskeste fotballspiller og at han er den med flest feilaktige avblåste offsideavgjørelse i Tippeligaen (den gang 1.divisjon). Kilder som Frisk-posten har snakket med sier at om VAR hadde eksistert på 80-tallet, hadde Frithjof vært toppskårer. 

I ettertid har han vært trener for flere klubber på ulikt nivå i norsk fotball. Han er ofte og se rundt kunstgresset på Risenga, med (kvalifiserte) betraktninger av treningsopplegg og kvalitet på øktene. Heldigvis for klubben har han nå takket ja til å bidra som trener. I første om omgang vil det være som trener på AKADEMI+, som starter nå første april. https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init


Frithjof Wilborn. Takk for at du stiller opp for Frisk Fotball. Du har en imponerende spiller og trenerkarriere. 

- Takk. Jeg synes det er veldig gøy å få lov til og kunne bidra. Det er morsomt og utvikle unge spillere. Det er de som er framtiden. Og, nå er det så mye bra som skjer i Frisk Fotball om dagen, at det blir en spennende reise å få være med på.  

Hva tenker du om utviklingen i klubben?

- Jeg synes det fotballfallfaglige har løftet seg voldsomt de siste årene, med inntreden av Tom og fokuset på å utdanne trenere. Det tiltaler meg. Det er viktig for barna at man har gode trenere. Da er det gøy og trene, og flere vil være med. Det vil jeg støtte opp om.


På 80-tallet dominerte Jan Åge Fjørtoft og Frithjof Wilborn norsk fotball. 1.April blir de å finne på Frisk Arena som trenere. 

For de som ønsker å nyttiggjøre seg av hans erfaring og kunnskap. det bare å melde seg på AKADEMI+, som starter 1.april.  Jenteakademi og SOME ansvarlige

Postet av Frisk Fotball den 25. Mar 2022

Her er det bare å henge med på Frisk Fotball karusellen, for her skjer det mye nytt om dagen! Neste tirsdag (5.april) starter vi opp med jenteakademi med selveste Reinhardt som trener!

Vil også benytte muligheten til å presentere Frisk Fotball sine sosiale medier ansvarlige, Sebastian og Elmer! Følg de på Instragram (Friskaskerif) og TikTok (Frisk Fotball) Anbefales for både barn (som er gamle nok til å være på disse plattformene) og voksne :)

https://www.tiktok.com/@friskfotball/video/7078708450313768198?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7078975868899362309

Påmelding til jenteakademi:

https://www.deltager.no/event/frisk_asker_fotball_jenteakademi_05042022

Hvis noen vil bytte fra "vanlig" akademi til jenteakademi, send meg en mail:

cecilie.nordby@friskfotball.comJan Åge Fjørtoft til AKADEMI+, 1.april (obs. påmelding lengst ned i artikkelen)

Postet av Frisk Fotball den 13. Mar 2022

Mannen har spilt 71 kamper med flagget på brystet, og skåret 20 mål. Spilt i et VM, og har en drøss med kamper og mål i Premier Leauge, for tre ulike klubber, spilt i Championship, er en legende i Bundesliga, toppskårer i norsk tippeliga og i Østerisk toppserie...puh. Du ser han i dag ofte i forbindelse med Champions-leauge kamper på Viasport, hvor han er på hils og fornavn med alle stjerner og trener i internasjonal toppfotball. 1. April kommer han til AKADEMI+, og skal kjøre en økt med spesialisert angrepstrening. 

Først, Jan Åge, takk for at du stiller på vår nysatsing, Akademi+. Det setter vi veldig stor pris på.

Jeg stiller gjerne på slike satsinger. Det er viktig at man i klubbene har tilbud til barn og unge som vil trene litt ekstra og utvikle seg. Og, det finnes ikke noe bedre å avslutte en fredag på en med litt fotball, sier landslagslegenden med et stort smil.

Du var jo en spiss, en veldig god en, må vi kunne si, mellom oss to. Hvordan blir man en god spiss?

Da må man trene, trene og trene. Trene på avslutninger, trene på mottak og medtak. Skal man bli skikkelig god, må man holde på med laget sitt, men man må også holde på ved siden av lagets treninger. 

Du bruker å si til meg, at det å skåre mål, er litt undervurdert i Norsk fotball. Står du fortsatt for det?  

Hehe, ja. På et vis er det det. Da jeg spilte på landslaget, så brukte min sjef, Drillo, og si at det ikke spilte noen rolle hvem som skåra mål. Men, da jeg kom til klubben min i Premier League, så fikk jeg alltid beskjed om å skåre flere mål. Så, det var ganske stor forskjell, kan du si. Jeg øvde veldig mye på å skåre mål. I alle de klubbene jeg var proff i, så sto jeg igjen etter trening og skøyt og skøyt på mål. Jeg fant meg steder på 16-meteren og sto med ryggen til, slik at jeg visste hvordan jeg raskest mulig kunne avslutte i alle situasjoner foran mål. Jeg tror det var derfor jeg skåra mange mål også. Fordi jeg trente på det hele tiden.

Hva kommer du til å vektlegge i treningen den 1.april?

Det blir mye gøy og moro, og mye fokus på det å skåre mål. Det er det jeg vil si nå. Så får man se mer i detalj om man kommer på treningen. 

Uansett, takk for at du stiller opp. Vi setter veldig stor pris på det og jeg gleder meg til å se og lære det du kommer med. 

Takk, jeg gleder meg.

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#initKandidater til styret i Frisk Fotball?

Postet av Frisk Fotball den 4. Mar 2022Valgkomiteen ønsker seg kandidater til styret

Valgkomiteen har startet sitt arbeid i den forbindelse med årsmøtet for 2022, og har som seg hør og bør, samtaler med nåværende styremedlemmer. Årsmøtet avholdes 23.mars (sted og tid kommer vi tilbake til). Det er klart at noen tar gjenvalg, og noen ønsker å fratre etter mange års tjeneste for klubben. 

Valgkomiteens leder, Jens Christian Busch, sier at man har gode kandidater, men ønsker gjerne innspill på flere.

- Vi er i en situasjon hvor klubben vokser og aktiviteten øker. I tillegg er vi så heldig at vi har fått et stort flott anlegg som vi må ta vare på. Det krever at vi har ulik kompetanse og representasjon i styret. Fra valgkomiteen side ønsker vi oss innspill fra dere på mulige kandidater, gjerne flere kvinner som har barn i de yngre årskullene er etterspurt, sier valgkomiteens leder. 

Hva innebærer det å sitte i styret?

- Det er sies til meg, at det er 6-8, styremøter i året, og de varer gjerne to til tre timer. Man har ansvar for å drifte klubben i henhold til vedtekter og budsjetter. Man har også et arbeidsgiveransvar, og viktigst: sørge for at medlemmene får et godt fotballtilbud. Det vi fra valgkomiteens side vet, er at klubbens økonomi er svært god, og at det har vært drevet godt de siste årene, sier Busch.

- Min sterke oppfordring fra oss i valgkomiteen til foreldre og andre; nå må vi som medlemmer melde oss og bli med på dugnaden. Å sitte i et styret med de forutsetningen som er lagt fra de avgående styrene, er imponerende og prisverdig. Det gir mange muligheter for barna og ungdommene våre til å drive aktivitet og skape en fantastisk møteplass på fritiden. 

- Derfor; har du en kandidat, nøl ikke med å ta kontakt med meg. Du finner meg på Facebook, eller på telefon: 90747201. Er du sjenert og ikke vil snakke, send meg en melding.


 Trener- lagledermøte onsdag 9.mars kl 19

Postet av Frisk Fotball den 3. Mar 2022


Velkommen til årets første trener- og lagledermøte onsdag 9.mars kl 19!

  • For alle trenere og lagledere i Frisk Fotball. Alle årskull må stille med minst en representant fra lagledelsen, men helst en lagleder og en trener, eller flere om mulighet. 
  • Vi gjennomgår organisering av lag og treninger, samt andre relevante saker.
  • Frisk Arena, brakka, onsdag 9.mars kl 19
  • Det blir nydelig servering :)
  • Vi gleder oss til å treffe dere alle på Frisk Arena, velkommen!


Utsatt oppstart for AKADEMI+

Postet av Frisk Fotball den 2. Mar 2022

Vi har valgt å utsette oppstart av AKADEMI+ til fredag 1.april (nei, dette er ikke aprilsnarr 😊 ) Det vil da

være lettere for barna eks å sykle til akademiet selv, og vi ønsker å gjennomføre treningene på Frisk Arena.

De som allerede har betalt for mars blir kontaktet slik at vi får ordnet med refusjon av penger.

Vi heier på varmt vær og sol slik at snøsmeltingen gjør at banen på Frisk Arena blir klar 😊  Det blir AKADEMI+ og vi gleder oss til oppstart 1.april på Frisk Arena!