Nå får Frisk Fotball Norges fineste klubbhus

Postet av Frisk Fotball den 26. Feb 2022


Nå setter vi endelig spaden i jorda for bygging av Norges flotteste klubbhus og møtearena – endelig! 

Klubbhuset skal etter planen stå ferdig i løpet av høsten 2022, og være et samlingssted for oss i klubben. 

 

Utfordringer

Det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt noen utfordringer knyttet til byggingen av  klubbhuset. Blant annet stoppet styret oppstarten av byggingen våren 2021 fordi vi i et overopphetet marked måtte ha kontroll på risikoeksponeringen til klubben.
Heldigvis har vi en svært velvillig sponsor, TRG, som har valgt å stå ved sine gaver til klubben og lokalsamfunnet, og vel så det. Fra styrets side er vi imponert over den velviljen og det samarbeidet vi har hatt med TRG, og at vi nå har gjort nødvendige vedtak som skal til for å kunne ferdigstille Frisk Arena. Huset skal etter planen stå ferdig i oktober, sammen med varmepumpen som skal holde banen vinteråpen.

Velvillig sponsor 

Å finne en løsning på dette har vært høyt prioritert både av styret og administrasjonen. Det er derfor med stor glede at styret i Frisk Asker fotball kan meddele at en revidert avtale er signert mellom fotballklubben og TRG. I denne avtalen har TRG gått inn med et langt større økonomisk bidrag enn det som var budsjettert da prosjektet ble startet. Dette medfører at vi i løpet av 2022 vil få på plass både klubbhus og undervarme. Kontrakt er allerede inngått med Asker entreprenør, som blir vår totalentreprenør for klubbhuset. Valg av leverandør til undervarme vil styret gjøre i løpet av våren.

Dette vil si; at før vinteren setter inn for fullt i 2022 så vil vi kunne gi et helårstilbud til våre medlemmer i form av en kunstgressbane med undervarme samt – uten å overdrive – Norges flotteste klubbhus. Vi er endelig hjemme for godt – og det er på Frisk Arena.

 Hva innebærer dette for oss medlemmer?

Styret, administrasjonen, TRG og kommunen ønsker at klubbhuset skal bli en aktiv møteplass i lokalmiljøet. Det skal være et levende klubbhus der barn og ungdom fra lokalmiljøet kan møtes etter skoletid, gjøre lekser, spille, spise og trene.  Vår felles visjon er å kunne skape en inkluderende, samlende og positiv møteplass for barn, ungdom, foreldre og besteforeldre.

Hvordan dette skal foregå, og på hvilke premisser er det vi som medlemmer som nå definerer. Derfor trenger vi flere frivillige og engasjerte foreldre og besteforeldre som kan bidra til å skap denne arenaen for våre barn og unge.

 Velkommen til åpen dag og presentasjon av klubbhuset 5.mars 

Vi starter dette arbeidet med en åpen dag på Risenga ,lørdag 5. mars. Der håper vi at både dere voksne og barn kommer innom og får en introduksjon til vårt nye hjem, Frisk Arena. Vi vil på dette informasjonsmøte vise fram detaljene rundt klubbhuset for første gang. Her vil vi også gjerne høre medlemmenes ønsker og behov for hvordan vi skal forme og utvikle denne møteplassen i årene framover. Ser fram til å møtes.Velkommen til Akademi+, 2009, 2010 og 2011.

Postet av Frisk Fotball den 17. Feb 2022


Frisk Fotball tar sats og gjør en nysatsing: Akademi +. Dette er i første omgang et tilbud til gutter og jenter som er født mellom 2009 og 2011, hvor de som ønsker å trene litt ekstra, med litt ekstra intensitet og krav til seg selv, inviteres til å delta (det betyr at de aller fleste kan delta, men at det er litt strengere krav til å følge meg og høre på sjefen). Treningene går av stabelen fredager klokka 15.00, og varer i halvannen time. Øktene vil ledes av sportssjef Tom O. Klein, og vil ha samme format som Nederlandske AZ Alkmaar sine akademiøkter. Det vil si: mye ball, terping på å forstå spillet i relevante spillsituasjoner og en og to-touch. 

Tom, hvorfor gjør klubben denne satsingen med Akademi+ ?

I Frisk fotball ser vi nå at vi har masse unger som ønsker å trene fotball, og de ønsker mye aktivitet også ut over det vi kan tilby med dagens modell. Vi har et akademitilbud som strekker seg fram til de er 12 år. For at vi som klubb skal kunne imøtegå ønske fra foreldre og ikke minst barna/ungdommen om å videreføre noe av det gode arbeidet som er lagt ned i Akademiet de siste årene, så tilbyr vi nå en prøveordning med det vi har kalt for Akademi +.  


Som sportssjef, hva er dine ambisjoner for dette tilbudet, du skal jo selv lede det? 

Ambisjonene er at vi skal videreføre det klubben har sagt er viktig, nemlig at vi skal lære barn og unge i å bli glad i og trene mye. Det synes jeg og trenerteamet vi har er en fantastisk visjon å jobbe etter. Men, skal vi lykkes med det, må treningene være gøy, de må være utfordrende og vi ser at mange barn og ungdommer ønsker å bli stilt krav til. Det vil vi gjennomføre i det nye tilbudet. Lykkes vi med dette, tror vi at barna får en enda bedre inngang til ungdomsfotballen i Frisk, og vi vil kunne forebygge både frafall og forhåpentligvis vil de holde på enda lenger med idretten sin. 

Du har jo selv vært elev på FC Utrecht- akademiet ( red.anm. et svært anerkjent akademi i europeisk toppfotball), AZ Alkmaar (red.anm. som også er svært anerkjent) som utgangspunkt/modell for arbeidet med det nye Akademi+-tilbudet. Hvorfor det?

Jeg har vært på besøk i Alkmaar, og jeg har lest mye om deres filosofi. Den tar utgangpunkt i at man skal trene mye med ball, mye to mot to, fokusere på å lære barn og unge til å ta gode valg på banen, og ikke minst; tilpasse økter og utfordringer til deres fysiske nivå. Det er enorme forskjeller fysisk i en gruppe med 12-åringer, feks. Noen har kommet i puberteten, og noen er fortsatt barn. Det gjør også at opplevelsene på banen og treningene kan være urettferdig og direkte demotiverende om man ikke legger opp treningsøkter som er tilpasset dette. Frafallet kommer som oftest av manglende mestringsopplevelse, og i den alderen henger dette gjerne sammen med fysisk utvikling. Alle som har spilt mot noen som er to hoder høyere enn seg selv og løper mye raskere, vet hvor demotiverende det kan være. Men, om to år er dette snudd bokstavelig talt på hodet. Når vi nå lager ett kull en gang i uka av 2009 til 2011, så får vi i langt større grad tilpassede økter til den enkeltes fysiske nivå, og da har vi tro på at dette vil gi barna bedre opplevelser på lengre sikt. 


Vi anbefaler så mange som mulig til å melde seg på. I første omgang (til snøen er borte), så vil treningene være på Risenga. Deretter vil vi flytte ned på Frisk Arena. 

klikk på linken her for påmelding. 

https://www.deltager.no/event/frisk_fotball_akademi__31012022?fbclid=IwAR3iSivtpuaXWOYjFNO4g739yQ5ycDQDyEZgidOW_OhhrBujLuLcjhQUoA4#init


Informasjonsmøte NTG-U Asker, 17.02 klokken 18.00

Postet av Frisk Fotball den 16. Feb 2022

Velkommen til Informasjonsmøte 

 

Frisk Fotball har vært i dialog med NTG-U Asker, og deres ledelse. Vi har fått presentert et spennende opplegg som vi tror er bra for enkelte av våre medlemmer og spillere, og ønsker derfor å legge til rette for at skolen skal få informere gjennom våre kanaler slik at spillere og foreldre kan få stille spørsmål og bli bedre kjent med skolen.

 

Bakgrunn

Fra august 2022 vil ungdomsskolen til Norges Toppidrettsgymnas etablere seg i Asker. Skolen ønsker å starte opp med elever født i 2008 og 2009, altså 8. og 9. klasse. Nærmere bestemt vil skolen ligge på Langenga i sidebygget til den nye velodromen.

NTG-Us tilbud retter seg inn mot elever som kan tenke seg en idrettskarriere eller som vil prøve ut å se om det kan være en mulighet. NTG-U har et ordinært ungdomsskoleløp, men legger tilrette for trening og idrett. Elevene har 90 minutters trening hver dag. Det vil være fokus på basis-, styrke- og skadeforebyggendetrening.


NTG- U Asker er regulert etter friskoleloven, noe som innebærer at elever får dekket 85 % av skolepengene via staten og må selv dekke 15%.
Lærere ved skolen har i tillegg til solid faglig kompetanse, en idrettsbakgrunn, enten som utøver eller som trener. Denne kombinasjonen sikrer at eleven både på trening og i klasserommet, slik at skolen kan få til en helhetlig oppfølging av den enkelte.

For mer informasjon og søknadskjema se: www.ntg.no/skole/asker

 

Ønsker man mer informasjon, spesielt gjelder dette for elever som er født i 2009, så arrangeres det informasjonsmøte torsdag 17.februar klokken 18.00-19.00, med rektor og sportslig ansvarlig på skolen.

 

For deltagelse, klikk her. 


https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NjBkMDNiZmUtNTEwNC00MGE4LTk2NDEtM2NiODQzNmIxYjg5%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2257b2fdc7-2de2-44ad-89bd-c1c22db569ec%22%2c%22Oid%22%3a%2281afe158-d828-436b-a3da-2efa3a685a96%22%7d>

Finn ut mer<https://aka.ms/JoinTeamsMeeting> | Møtealternativer<https://teams.microsoft.com/meetingOptions/?organizerId=81afe158-d828-436b-a3da-2efa3a685a96&tenantId=57b2fdc7-2de2-44ad-89bd-c1c22db569ec&threadId=19_meeting_NjBkMDNiZmUtNTEwNC00MGE4LTk2NDEtM2NiODQzNmIxYjg5@thread.v2&messageId=0&language=nb-NO>
To unike ledertalenter

Postet av Frisk Fotball den 8. Feb 2022


I serien "10 kjappe", har vi i dag kommet til to trener- klipper på akademiet: Michael Ulbråten og Philip Mo. Lovordene sitter løst når jeg snakker med deltagerne på akademiet om Michael og Philip: Kule, flinke og snille og litt strenge.  Bedre referanser fra barn kan man ikke få. 

I Frisk fotball er vi stolte av å kunne vise til at vi har en god tilvekst av ungdommer som ønsker å være trenere og som evner å være trenere. De er svært gode forbilder for barna, og gjennom kursing i NFF-regi (C-lisens) og vårt eget grunnkurs, så får de nødvendig og nyttig kunnskap om trenerarbeidet. Fra klubben er det et krav at man gjennomfører vårt eget grunnkurs, før man jobber med barna. 


1.  Navn: Michael Ulbråten

2.       Alder: 18 år

3.       Skole og klasse: Nesbru videregående skole, 3.klasse

4.       Oppgave i Frisk Fotball: Trener

5.       Favorittklubb: Liverpool

6.       Favorittspiller: Steven Gerrard

7.       Liker å gjøre ved siden av fotball: Jeg liker å fiske og være med venner.

8.       Hva er det beste med Frisk Fotball: Samholdet og humøret på treninger

9.       Favorittøvelse på trening: 1v1, det er bra trening og mye action

10.    Råd til guttene/jentene som er på Frisk-Akademiet: Du kommer deg langt på innsats


1. Navn: Philip Mo

2. Alder: 18

3. Skole og klasseNesbru videregående-3stf

4. Oppgave i Frisk Fotball: Jeg er trener på akademiet

5.  Favorittklubb: Chelsea

6. Favorittspiller: Oscar

7. Liker å gjøre ved siden av fotball: Ved siden av fotball er jeg glad i å være med kompiser og følge med på andre idretter.

8. Hva er det beste med Frisk Fotball : Det beste med Frisk Fotball er å kunne møte så mange forskjellige personer og se de utvikle seg på det fotballfaglige, men også som enkeltindivider.

9.  Favorittøvelse på trening: 2 mot 2 på store mål fordi det er gøy å se at alle gir alt i hver duell og at de vill vinne.

10.  Råd til guttene/jentene som er på Frisk-Akademiet: Samholdet man får i en fotballgruppe finner man sjelden andre steder.


Sportssjef Tom Obblink Klein om Michael: Har utviklet seg enormt som trener siden han kom hit. Jeg ble imponert allerede på introduksjonskurset, hvor han viste stor interesse og var veldig fokusert på å ta i mot ny lærdom. Han har et naturlig leder-talent og de unge spillerne ser virkelig opp til han. Michal spiser, sover og drikker fotball dagen lang. Vi i Frisk Fotball er glad for å få låne Michael fram til han skal videre i verden. 

Sportssjef Tom Obblink Klein om Philip: Har imponert meg siden første gang jeg møtte han. Han overbeviste meg allerede på introduksjonskurset, hvor han som Michael, hadde ørene på stilk og vær svært lærenem. Som Michael er han en naturlig leder, og jeg ser at både de yngste og de eldste barna har stor respekt for han. Det er imponerende, tatt hans unge alder i betraktning.