Ludvik den kloke

Postet av Frisk Fotball den 30. Jan 2022

(Sportssjef Tom Klein Obbink til venstre og trener Ludvik Karsten-Himberg til høyre)

I en serie som vi har kalt "ti kjappe", så skal Frisk Fotball-redaksjonen presentere trenere og frivillige som gjør en uvurderlig jobb for klubben. Vi starter denne serien med Ludvik Karsten-Himberg, som til daglig blant annet er å se på akademiet. I tillegg er han både spiller og trener på kveldstid. 

Ludvig er lett å få øye på, med sine godt over 1,90 på strømpelesten. Til tross for at han er ruvende,  har en mild, men bestemt form i sin trenerframferd. På 1990-tallet ville Ludvig ha blitt plassert på kanten for å kunne vinne alle lange baller og oppspill, men redaktøren har både sett og spilt mot Karsten-Himberg, og kan understreke at han ligner mer på Sergio Busquets, enn Jostein Flo. 

1.        Navn:

Ludvik Karsten-Himberg

2.       Alder:

18 år (2003) 

3.       Skole og klasse:

3. klasse på Nesbru videregående skole

4.       oppgave i Frisk Fotball:

Jeg er Trener for G09 og Akademi-trener, samt trener på den årlige fotballskolen. Jeg er også spiller selv for G19 laget

5.       favorittklubb:

Real Madrid

6.       Favorittspiller:

Verdens soleklart beste spiss, Karim Benzema! 

7.       Liker å gjøre ved siden av fotball:

Ved siden av fotball liker jeg å male og tegne. Det er noe jeg har hatt interesse for siden barneskolen. Det er en ganske stor kontrast til fotballen, men det er det jeg synes er så bra med det. At det er så forskjellig.

8.       Hva er det beste med Frisk Fotball:

Jeg har vært i Frisk fotball siden første klasse, og føler at vi har blitt fulgt opp veldig godt hele veien. Alt har blitt lagt til rette for at vi skal trives og utvikle oss, og jeg føler at det ikke er ulikt nå. Klubben har også utviklet seg siden jeg startet, og det vil den fortsette å gjøre. Et stort steg er for eksempel nye Frisk arena, som blir fantastisk. At klubben er såpass flink til å tilpasse og tilrettelegge for så mange som mulig er det jeg synes er best med Frisk. 

9.       Favortittøvelse på trening:

Alle øvelser som inneholder spill med og mot er jeg veldig veldig glad i. Da spesielt vanlig kamp. Jeg er også glad i rene skudd-øvelser. 

10.    Råd til guttene/jentene som er på FriskAkademiet:

Alltid ha fokus og hør på trenerne. Pass også på å ha nok næring i kroppen. Da både konsentrer og yter man best. Egentrening er også er bonus som kun gjør deg bedre, så ikke glem det! 


Sportssjef Tom om Ludvik: Ludvik er en usedvanlig klok og ansvarsfull 19-åring. Han kan nå svært langt som trener, og han har et stort hjerte for Frisk Fotball. Han bidrar til det som er viktig for oss som jobb i det daglige med barn og ungdom i klubben: at alle som er aktive skal bli glad i å trene og kunne trene mye. For da holder man på lenge med fotball.  
The Comeback Kid

Postet av Frisk Fotball den 25. Jan 2022

En Frisk Fotball-legende entrer igjen manesjen og gjør seg klar for (nok) en trenerjobb. 

Vi har gleden av å ønsker Reinhardt Nicolai Førde velkommen tilbake i klubbens tjeneste. 

 

Det er klubbens juniorlag (gutter 2005,2004 og 2003) som nå får nyte godt av Reinhardts kompetanse, i første omgang. I tillegg kommer vi til å se han på akademiet, samt at han skal bidra administrativt. 

 Vi spør derfor klubbens daglige leder, Cecilie Nordby om hvorfor man har hentet inn Reinhardt igjen (dumt spørsmål, vil nok mange si)?

-          Vi har hentet han inn, først og fremst fordi Reinhardt er en veldig god fotballtrener, og han har mye og lære bort til barn og unge om fotball. Alle de som har hatt Reinhardt som trener, skryter voldsomt av han.  Så, det var et lett valg.  I tillegg er han jo litt mr. Frisk Fotball. Så vi vet at når vi engasjerer Reinhardt, så får vi ikke bare fotball, men vi får et glødende engasjement, latter og mange gode historier. Det hører også med i en fotballklubb som vår.

Så spør vi Reinhardt, om hvorfor han har tatt valget med å snøre på seg skoa igjen, og gjør comeback? Kunne du ikke bare ha vært pensjonist og sett på kamper istedenfor å lede dem?

-          Da jeg ble spurt av Tom (sportssjef) og Cecilie om å bli trener igjen, så var det for min del et lett valg. Som de som kjenner meg vet, så ligger både fotball og Frisk hjertet mitt nært, og jeg er nok ikke skapt for å sitte i sofaen og se på fotball. Jeg ønsker også å bidra. I tillegg så kan jeg vel avsløre at kona ble ekstra glad når denne muligheten dukket opp. Hun så vel muligheten for at jeg nå får kanalisert engasjementet og energien min inn i noe jeg brenner for. 

 

Reinhard begynner i jobben 1.februar, og ryktene sier at han juniorene har noen spennende og lærerike oppkjøringsmåneder foran seg, før sesongen starter opp igjen. 
Rekrutteringsdommer- kurs

Postet av Frisk Fotball den 12. Jan 2022

Har du lyst å utvikle deg som dommer? For de som har tatt "klubbdommerkurset" og fyller 15år i 2022 kan du søke klubben om å delta på rekrutterinsdommerkurs. Dette kurset går over flere helger og det stilles krav til fullføring av kurset samt praktisering som dommer. 

Det er mulig å melde seg på følgende kurs:

https://www.fotball.no/kretser/oslo/dommer/artikler/2022/dommerutdanning-2022/

 For mer info om kurset: 

https://www.fotball.no/kretser/oslo/dommer/bli-dommer/rekrutteringsdommer_fotball/

Søknad sendes til: cecilie.nordby@friskfotball.com minst 4 dager i forkant av påmeldingsfrist til kurset du ønsker å delta på.